Бюджетът на Пловдив за 2023 година ще е с около 20 милиона лева по-малко от миналогодишния

Бюджетът на Пловдив за 2023 година ще е с около 20 милиона лева по-малко от миналогодишния, който възлизаше на 526 милиона лева. Прогнозата направи в ефира на Обзорната програма на Дарик радио Пловдив заместник-кметът по финанси Величко Родопски. Увеличение на местните данъци и такси не не предвижда, категоричен бе той, а финансовият излишък възлиза на около 42 милиона лева. Заради забавянето на приемането на държавния бюджет след предсрочните парламентарни избори на 2 април, което ще удължи и гласуването на финансовата рамка на града на тепетата, администрацията подготвя  дотогава временен бюджет, което се случва за първи път в новата история на Пловдив, обясни Родопски. В капиталовата програма на града за настоящата година със сигурност ще бъдат включени реконструкциите на Рогошко и Голямоконарско шосе, както и изграждането на новия басейн на Гребна база. Относно довършването на Зоологическата градина и ремонта на Дондуковата градина, след изтичане на едномесечния срок от общественото обсъждане, сумите за проектите ще бъдат вкарани на сесия на ОбС за одобрение. След това цялата документация ще бъде изпратена до Фонда за устойчиво градско развитие, откъдето да решат дали ще отпуснат необходимите средства. По отношение на стадион „Христо Ботев“, ако местният парламент приеме предложението на кмета Здравко Димитров за подсигуряване на необходимия […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Община Пловдив

Бюджетът на Пловдив за 2023 година ще е с около 20 милиона лева по-малко от миналогодишния, който възлизаше на 526 милиона лева. Прогнозата направи в ефира на Обзорната програма на Дарик радио Пловдив заместник-кметът по финанси Величко Родопски. Увеличение на местните данъци и такси не не предвижда, категоричен бе той, а финансовият излишък възлиза на около 42 милиона лева.

Заради забавянето на приемането на държавния бюджет след предсрочните парламентарни избори на 2 април, което ще удължи и гласуването на финансовата рамка на града на тепетата, администрацията подготвя  дотогава временен бюджет, което се случва за първи път в новата история на Пловдив, обясни Родопски.

В капиталовата програма на града за настоящата година със сигурност ще бъдат включени реконструкциите на Рогошко и Голямоконарско шосе, както и изграждането на новия басейн на Гребна база.

Относно довършването на Зоологическата градина и ремонта на Дондуковата градина, след изтичане на едномесечния срок от общественото обсъждане, сумите за проектите ще бъдат вкарани на сесия на ОбС за одобрение. След това цялата документация ще бъде изпратена до Фонда за устойчиво градско развитие, откъдето да решат дали ще отпуснат необходимите средства.

По отношение на стадион „Христо Ботев“, ако местният парламент приеме предложението на кмета Здравко Димитров за подсигуряване на необходимия финансов ресурс от 22,5 милиона лева, изпълнителят на строителството ще довърши Колежа със свои средства, а парите ще му бъдат изплатени в три бюджетни години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини