Избори 2024

Водещи новини

Община Пловдив подсигури транспортното обслужване на междуградски линии

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Община Пловдив

Община Пловдив успя да подсигури транспортното обслужване на населението по междуградските линии от квотата си в Областната и Републиканската транспортни схеми до провеждане на процедура по Закона за обществените поръчки.

Това стана възможно, след като на 13-ти декември областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев издаде решение за спешна мярка за пряко възлагане на обществената услуга за превоз на пътници по 37 линии.

Подписани бяха 12 договора, с които бе намерено решение, касаещо направленията между Пловдив и София, Варна, Кърджали, Смолян, Асеновград, Карлово, Раковски, Кричим, Хисаря, село Марково, село Храбрино и други.

За някои от маршрутите подсигурените превози са единствени, тъй като насрещните общини нямат осигурени изпълнители. Не бяха възложени 11 направления, които трайно не се изпълняват, като досега те бяха 17 на брой.

Курсовете се осъществяват от вчера, а Община Пловдив ще извършва засилен контрол, включително и чрез видеонаблюдението по кръстовищата. Ще се следи и за работата по оптимизация на маршрутите и разписанията, посочи директорът на ОКТ Георги Стоилов.

Получено е уверение от автогарите, че ще бъде поставена информация за новите разписания.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив