Избори 2024

Водещи новини

Община Пловдив обяви днес обществената поръчка за ремонта на Хуманитарната гимназия

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Хуманитарната гимназия Св. Св. Кирил и Методий - Пловдив
Снимка: ХГ "Св. Св. Кирил и Методий"

Община Пловдив обяви днес обществената поръчка за ремонта на Хуманитарната гимназия. Повече от месец се забави обявяването на обществената поръчка за консервация и реставрация на  сградата на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив. Проектът е на стойност 13 404 509,31 лева, предвижда се и благоустрояване на двора на гимназията.

Крайният срок за подаване на документите е 19 септември (понеделник) 2022 г., 23:59 ч.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов планираше обществената поръчка да бъде обявена до края на юли, след като министър Атанас Атанасов посети Хуманитарната гимназия в Пловдив на 25 юли и обяви, че Министерството на културата отпуска 2.8 млн. лева за консервация и реставрация на сградата, която е паметник на културата. От Министерството на образованието също бяха отпуснати средства, с които общата сума надхвърли 4 млн.лева.

От „Продължаваме Промяната“ изказаха подозрение за реалната стойност на ремонта, тъй като според първоначалния проект, 4 млн.лева са достатъчни за ремонт на цялата сграда, а 3,4 млн. – за двора и оградата.

Поискахме от  район „Централен“ да се пусне пазарно проучване  и оферта даде само една фирма, която е близка до „Трейс“ – на стойност 12 700 000 лв., обясниха още през юли от  ПП.

Проектът предвижда ремонт на фасадата и покрива на сградата, както и подмяна на ел. и ВиК инсталациите. От общинската администация обещават, че ще настояват да се  работи на 24-часов режим и до 15 септември 2023 г. най-старата гимназия у нас да бъде реставрирана.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив