Община Пловдив обяви днес обществената поръчка за ремонта на Хуманитарната гимназия

Община Пловдив обяви днес обществената поръчка за ремонта на Хуманитарната гимназия. Повече от месец се забави обявяването на обществената поръчка за консервация и реставрация на  сградата на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив. Проектът е на стойност 13 404 509,31 лева, предвижда се и благоустрояване на двора на гимназията. Крайният срок за подаване на документите е 19 септември (понеделник) 2022 г., 23:59 ч. Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов планираше обществената поръчка да бъде обявена до края на юли, след като министър Атанас Атанасов посети Хуманитарната гимназия в Пловдив на 25 юли и обяви, че Министерството на културата отпуска 2.8 млн. лева за консервация и реставрация на сградата, която е паметник на културата. От Министерството на образованието също бяха отпуснати средства, с които общата сума надхвърли 4 млн.лева. От „Продължаваме Промяната“ изказаха подозрение за реалната стойност на ремонта, тъй като според първоначалния проект, 4 млн.лева са достатъчни за ремонт на цялата сграда, а 3,4 млн. – за двора и оградата. Поискахме от  район „Централен“ да се пусне пазарно проучване  и оферта даде само една фирма, която е близка до „Трейс“ – на стойност 12 700 000 лв., обясниха още през юли от  ПП. Проектът предвижда ремонт на фасадата и покрива на сградата, както и подмяна на ел. и ВиК инсталациите. […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Хуманитарната гимназия Св. Св. Кирил и Методий - Пловдив
Снимка: ХГ "Св. Св. Кирил и Методий"

Община Пловдив обяви днес обществената поръчка за ремонта на Хуманитарната гимназия. Повече от месец се забави обявяването на обществената поръчка за консервация и реставрация на  сградата на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив. Проектът е на стойност 13 404 509,31 лева, предвижда се и благоустрояване на двора на гимназията.

Крайният срок за подаване на документите е 19 септември (понеделник) 2022 г., 23:59 ч.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов планираше обществената поръчка да бъде обявена до края на юли, след като министър Атанас Атанасов посети Хуманитарната гимназия в Пловдив на 25 юли и обяви, че Министерството на културата отпуска 2.8 млн. лева за консервация и реставрация на сградата, която е паметник на културата. От Министерството на образованието също бяха отпуснати средства, с които общата сума надхвърли 4 млн.лева.

От „Продължаваме Промяната“ изказаха подозрение за реалната стойност на ремонта, тъй като според първоначалния проект, 4 млн.лева са достатъчни за ремонт на цялата сграда, а 3,4 млн. – за двора и оградата.

Поискахме от  район „Централен“ да се пусне пазарно проучване  и оферта даде само една фирма, която е близка до „Трейс“ – на стойност 12 700 000 лв., обясниха още през юли от  ПП.

Проектът предвижда ремонт на фасадата и покрива на сградата, както и подмяна на ел. и ВиК инсталациите. От общинската администация обещават, че ще настояват да се  работи на 24-часов режим и до 15 септември 2023 г. най-старата гимназия у нас да бъде реставрирана.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини