Община Пловдив обмисля да преразпредели три от линиите от градския транспорт

Община Пловдив обмисля да преразпредели на други превозвачи три от линиите от градския транспорт, изпълнявани от фирма „Хеброс бус“. Става въпрос за 4, 6 и 20. Причината – множество сигнали на граждани за неизпълнение на курсовете по трите автобусни линии. На база подписаните документи и решение на Общинския съвет, местната управа има опция да прекрати договора с превозвача, заради неизпълнение от негова страна. Следващата седмица е насрочена среща с транспортните фирми, обслужващи градския транспорт на Пловдив, за да се вземе решение по казуса. Припомням, че от два дни „Хеброс Бус“ спря да изпълнява курсовете си в община Карлово. По време на среща на местната управа на подбалканския град с представители на други транспортни фирми бе взето решение в най-кратък срок, до обявяване на нова обществена поръчка, те да поемат обслужването на останалите без превозвач междуселищни линии. Освен в карловско, „Хеброс бус“ има проблеми с изпълнението на курсовете си и в Пловдив, както и до съседните села, като последните случаи са по линията до Брестовица. В края на август пък, след месеци наред на неспазване на маршрутното разписание, линия №10 в града беше взета от „Хеброс бус“ и дадена на друг превозвач.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Градски транспорт - автобус - линия 4

Община Пловдив обмисля да преразпредели на други превозвачи три от линиите от градския транспорт, изпълнявани от фирма „Хеброс бус“. Става въпрос за 4, 6 и 20. Причината – множество сигнали на граждани за неизпълнение на курсовете по трите автобусни линии.

На база подписаните документи и решение на Общинския съвет, местната управа има опция да прекрати договора с превозвача, заради неизпълнение от негова страна.

Следващата седмица е насрочена среща с транспортните фирми, обслужващи градския транспорт на Пловдив, за да се вземе решение по казуса.

Припомням, че от два дни „Хеброс Бус“ спря да изпълнява курсовете си в община Карлово. По време на среща на местната управа на подбалканския град с представители на други транспортни фирми бе взето решение в най-кратък срок, до обявяване на нова обществена поръчка, те да поемат обслужването на останалите без превозвач междуселищни линии.

Освен в карловско, „Хеброс бус“ има проблеми с изпълнението на курсовете си и в Пловдив, както и до съседните села, като последните случаи са по линията до Брестовица.

В края на август пък, след месеци наред на неспазване на маршрутното разписание, линия №10 в града беше взета от „Хеброс бус“ и дадена на друг превозвач.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини