в Пловдив / Управление / Нова защита, разработена от експерти от Израел, ще пази Община Пловдив от кибератаки

Нова защита, разработена от експерти от Израел, ще пази Община Пловдив от кибератаки

Нова защита, разработена от експерти от Израел, ще пази Община Пловдив и структурните й звена от кибератаки. Програмата ще осигури защита от най-популярните в последно време DDoS или атаки за […]

Нова защита, разработена от експерти от Израел, ще пази Община Пловдив и структурните й звена от кибератаки. Програмата ще осигури защита от най-популярните в последно време DDoS или атаки за отказ на услуга. Защитната система е подарък към местната администрация от Съюза за стопанска инициатива (ССИ), съвместно с Пловдивския университет. Тя беше представена по време на работна среща между кмета на Пловдив Здравко Димитров, председателя на ССИ Васка Бакларова  и Орен Елимелех, който е консултант на съюза и един от създателите на защитната програма. Експертът е съветник на правителството на Израел по въпросите за киберсигурността и антитероризма и ръководител на звено „Киберсигурност и информационна сигурност“ в министерството на транспорта и пътната сигурност на Израел.

„За нас е от изключително значение да бъдем добре защитени. Още повече Пловдив е развиващ се не само индустриален център, но и дигитален такъв“, коментира кметът Димитров.

Защитната система е направена за общините. Тя работи успешно в повече от 70 малки и големи общини в Израел. Разработена е на базата на анализ, правен повече от година. Данните показват, че навсякъде по света, структурните системи на общините се приличат – транспорт, данъци и такси, придвижване и т.н.

„Решихме да направим подарък на Община Пловдив, защото е наш добър партньор в сдружението Цифров иновационен хъб Тракия, но и защото това е вторият по големина град в страната Ви, който е и отлично дигитализиран. Това предполага и нуждата от защита“, заяви от своя страна Орен Елимелех.

Изграждането на Цифровият иновационен хъб Тракия се реализира от Съюза за стопанска инициатива и ПУ „Паисий Хилендарски“ с подкрепата на Община Пловдив. Очаква се в следващите 3 години иновационният хъб да подпомогне в огромна степен бизнеса в Централна България по пътя му към дигитализация, което ще го направи още по-конкурентоспособен.

Продуктът за киберсигурност е представен и пред Министерството на електронното управление. Той е подарен на Община Пловдив за време от една година тестов период. Ще се поддържа от преподаватели от ПУ „Паисий Хилендарски“, един от които е израелският специалист Орен Елимелех.

Send this to a friend