Обществена тайна: 700 лева за фалшива шофьорска книжка

Получаването на недействителен документ за управление на автомобил се е преврнал в честа практика. Хората, които си купуват фалшива шофьорска книжка са предимно роми. Няма логика лица, които не познават буквите и цифрите да имат право да управляват автомобил, защото нямат тапия за завършен осми клас. В Роман е обществена тайна, че хора без образование масово карат кола без книжка. Тарифата е 700 лева. Веруюто им е: „Всичко е свързано с пари“ – само това е нужно, за да станеш шофьор. Разкритията за фалшивите шофьорски книжки излизат на яве, защото в момента в цялата страна се провеждат курсове за ограмотяване. А повечето от учениците ходят на „школо“ с кола. Уроците са част от проект за пълнолетни, които не са ходили на училище. Освен безплатното преподаване,те получават по 4 лева на ден. Това е техният стимул да научат буквите и цифрите. Това е масов проблем. Неграмотните по българските пътища не са малко. Столична пътна полиция призовава да се отнемат неправомерно взетите книжки. Проблемът е, че според закона архивът се пази 5 години назад. И въпреки това няма как да станеш шофьор, ако не познаваш буквите, защото в повечето случаи това означава и че пътните знаци са ти непонятни, предаде БТВ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Шофьорска книжка

Получаването на недействителен документ за управление на автомобил се е преврнал в честа практика. Хората, които си купуват фалшива шофьорска книжка са предимно роми. Няма логика лица, които не познават буквите и цифрите да имат право да управляват автомобил, защото нямат тапия за завършен осми клас. В Роман е обществена тайна, че хора без образование масово карат кола без книжка. Тарифата е 700 лева. Веруюто им е: „Всичко е свързано с пари“ – само това е нужно, за да станеш шофьор.

Разкритията за фалшивите шофьорски книжки излизат на яве, защото в момента в цялата страна се провеждат курсове за ограмотяване. А повечето от учениците ходят на „школо“ с кола. Уроците са част от проект за пълнолетни, които не са ходили на училище. Освен безплатното преподаване,те получават по 4 лева на ден. Това е техният стимул да научат буквите и цифрите.

Това е масов проблем. Неграмотните по българските пътища не са малко. Столична пътна полиция призовава да се отнемат неправомерно взетите книжки. Проблемът е, че според закона архивът се пази 5 години назад. И въпреки това няма как да станеш шофьор, ако не познаваш буквите, защото в повечето случаи това означава и че пътните знаци са ти непонятни, предаде БТВ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини