ОбС ще обсъжда днес закупуването на зала „Строител“ от Община Пловдив

Закупуването на зала „Строител“ е една от точките в дневния ред на днешната сесия на ОбС на Пловдив. Сумата, която е подготвила администрацията за сделката, е близо 6 милиона лева с ДДС. Идеята е съоръжението да бъде дадено за стопанисване на спортен клуб, като баскетболния „Академик“ или волейболния „Марица“. Земята под залата е общинска, а сградата е частна. Притесненията относно придобиването на спортното съоръжение трябва да са насочени към инвестицията, която общината трябва да направи наоколо, като паркинг, озеленяване, алеи и т.н., а не по конструкцията на залата, което ще е задължение на тима, който ще я стопанисва, обясни преди време в ефира на Дарик зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков. Против сделката вече се обяви независимият съветник Слави Георгиев, очаква се срещу предложението да гласуват и други съветници. Местният парламент ще разгледа и поредното увеличение на средствата за пробива „Модър-Царевец“ и ремонтите на бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец“. Парите ще бъдат пренасочени от нереализирания пробив до Водната палата. С „Почетен знак на Пловдив“ ще бъдат удостоени и ректорите на четири висши учебни заведения в града –  професор Мариана Мурджева на МУ, професор Христина Янчева – на Аграрния университет, професор Тони Шекерджиева-Новак – на Академията за музикално танцово […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Зала Строител в Пловдив

Закупуването на зала „Строител“ е една от точките в дневния ред на днешната сесия на ОбС на Пловдив. Сумата, която е подготвила администрацията за сделката, е близо 6 милиона лева с ДДС. Идеята е съоръжението да бъде дадено за стопанисване на спортен клуб, като баскетболния „Академик“ или волейболния „Марица“.

Земята под залата е общинска, а сградата е частна. Притесненията относно придобиването на спортното съоръжение трябва да са насочени към инвестицията, която общината трябва да направи наоколо, като паркинг, озеленяване, алеи и т.н., а не по конструкцията на залата, което ще е задължение на тима, който ще я стопанисва, обясни преди време в ефира на Дарик зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

Против сделката вече се обяви независимият съветник Слави Георгиев, очаква се срещу предложението да гласуват и други съветници.

Местният парламент ще разгледа и поредното увеличение на средствата за пробива „Модър-Царевец“ и ремонтите на бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец“. Парите ще бъдат пренасочени от нереализирания пробив до Водната палата.

С „Почетен знак на Пловдив“ ще бъдат удостоени и ректорите на четири висши учебни заведения в града –  професор Мариана Мурджева на МУ, професор Христина Янчева – на Аграрния университет, професор Тони Шекерджиева-Новак – на Академията за музикално танцово и изобразително изкуство, както и професор Пламен Моллов – на Университета по хранителни технологии.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини