ОбС прегласува в същите параметри отдаването под наем на терена пред болница „Пълмед“

Местният парламент прегласува в същите параметри предложението за отдаването под наем на терена пред болница „Пълмед“ за паркинг. Против гласуваха съветниците от ДБ. След предишното заседание на ОбС точно те внесоха искане до Областния управител да върне точката. В предложението беше записано, че участници в търга могат да бъдат само лечебни заведения. Това условие брутално нарушава конкуренцията, предупредиха тогава от ДБ Пловдив. По време на днешните дебати независимият Георги Величков предложи предложението да отпадне, но това не беше прието. Припомням, че на 22 февруари областният управител Ангел Стоев върна решението на ОбС за отдаване под наем на терена заради незаконосъобразност. Според Стоев, то е в противоречие със Закона за административното регулиране и стопанска дейност и трябва да бъде отменено. Мнозинството обаче днес го прегласува в същия вид. По време на днешното си заседание местният парламент прие по-ниските цени на преференциалните карти за пътуване в Пловдив. От 1 април ученици, студенти и пенсионери ще могат да пътуват в цялата мрежа на градския транспорт с карта за 13 лв. на месец. Съветниците приеха и тегленето на дългосрочен дълг от Фонда за устойчиво градско развитие в размер на 4, 5 милиона лева за цялостната реконструкция на Дондуковата градина, отпуснаха и 1, 6 милиона лева бюджетна субсидия на фондация […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съвет - Пловдив

Местният парламент прегласува в същите параметри предложението за отдаването под наем на терена пред болница „Пълмед“ за паркинг. Против гласуваха съветниците от ДБ. След предишното заседание на ОбС точно те внесоха искане до Областния управител да върне точката. В предложението беше записано, че участници в търга могат да бъдат само лечебни заведения. Това условие брутално нарушава конкуренцията, предупредиха тогава от ДБ Пловдив.

По време на днешните дебати независимият Георги Величков предложи предложението да отпадне, но това не беше прието.

Припомням, че на 22 февруари областният управител Ангел Стоев върна решението на ОбС за отдаване под наем на терена заради незаконосъобразност. Според Стоев, то е в противоречие със Закона за административното регулиране и стопанска дейност и трябва да бъде отменено. Мнозинството обаче днес го прегласува в същия вид.

По време на днешното си заседание местният парламент прие по-ниските цени на преференциалните карти за пътуване в Пловдив. От 1 април ученици, студенти и пенсионери ще могат да пътуват в цялата мрежа на градския транспорт с карта за 13 лв. на месец.

Съветниците приеха и тегленето на дългосрочен дълг от Фонда за устойчиво градско развитие в размер на 4, 5 милиона лева за цялостната реконструкция на Дондуковата градина, отпуснаха и 1, 6 милиона лева бюджетна субсидия на фондация „Пловдив 2019“.

ОбС не прие обаче продажбата на терена на бившата баня „Русалка“ в район „Южен“ за застрояване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни