Облекчават десния завой на поредно оживено кръстовище в Пловдив

Нова организация на движение се въвежда от понеделник на кръстовището на бул. „Освобождение“ с „Цариградско шосе“. Още в неделя към светофарната уредба ще бъде монтирана допълнителна секция със стрелка за десен завой. „По този начин искаме да облекчим трафика, като дадем възможност на автомобилите, и особено на транзитно преминаващите камиони, по-бързо да се изтеглят към „Скобелева майка“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов. Той предупреди, че за кратко в неделя е възможно светофарите да бъдат изключени. Затова призова шофьорите да бъдат внимателни. Това е поредното оживено кръстовище, на което се улеснява десният завой. По-рано през годината допълнителни секции с дясна стрелка бяха монтирани на две от пресечките по бул. „Асеновградско шосе“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Транспорт - кръстовище
Снимка: Община Пловдив

Нова организация на движение се въвежда от понеделник на кръстовището на бул. „Освобождение“ с „Цариградско шосе“. Още в неделя към светофарната уредба ще бъде монтирана допълнителна секция със стрелка за десен завой.

„По този начин искаме да облекчим трафика, като дадем възможност на автомобилите, и особено на транзитно преминаващите камиони, по-бързо да се изтеглят към „Скобелева майка“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Той предупреди, че за кратко в неделя е възможно светофарите да бъдат изключени. Затова призова шофьорите да бъдат внимателни.

Това е поредното оживено кръстовище, на което се улеснява десният завой. По-рано през годината допълнителни секции с дясна стрелка бяха монтирани на две от пресечките по бул. „Асеновградско шосе“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини