ОАБС в Пловдив организира кампания за нуждаещите се бежанци от Нагорни Карабах

Общоарменският благотворителен съюз (ОАБС) „Парекордзаган“ обявява дарителска кампания за семейства от Нагорни Карабах, потвърди за Дарик председателят на организацията в Пловдив Хрипсиме Нурикян. През изминалата седмица 120 хиляди арменци напуснаха земите на Арцах. За бежанците са открити  пунктове в Арташат, Гориз, Ереван и Масис, в които се доставят храна, дрехи, лекарства и средства от първа необходимост, включително и за родилки. В ОАБС приемат хуманитарни помощи, финансови дарения и записват доброволци от Диаспората. В дарителската кампанията се отзовават UNICEF и ООН, уточняват от арменската организация. Заедно с World Central Kitchen, ОАБС „Парекордзаган“ в Армения осигурява в момента топла храна за 5 хиляди души, като целта е всеки следващ ден помощта да се увеличава за още 5 хиляди нуждаещи се и до 8-ми октомври да бъдат изхранвани  25 хиляди души на ден. Помощите се събират във фонд Global Relief Fund for Artsakh. Всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез представителите на „Парекордзаган“ в Пловдив. Банковата сметка е: BG83UBBS80021064206910, с основание: ЗА АРЦАХ, както и директно чрез онлайн платформата на организацията – http://www.agbu.org/global-relief.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
ОАБС в Пловдив организира кампания за нуждаещите се бежанци от Нагорни Карабах

Общоарменският благотворителен съюз (ОАБС) „Парекордзаган“ обявява дарителска кампания за семейства от Нагорни Карабах, потвърди за Дарик председателят на организацията в Пловдив Хрипсиме Нурикян.

През изминалата седмица 120 хиляди арменци напуснаха земите на Арцах. За бежанците са открити  пунктове в Арташат, Гориз, Ереван и Масис, в които се доставят храна, дрехи, лекарства и средства от първа необходимост, включително и за родилки.

В ОАБС приемат хуманитарни помощи, финансови дарения и записват доброволци от Диаспората. В дарителската кампанията се отзовават UNICEF и ООН, уточняват от арменската организация.

Заедно с World Central Kitchen, ОАБС „Парекордзаган“ в Армения осигурява в момента топла храна за 5 хиляди души, като целта е всеки следващ ден помощта да се увеличава за още 5 хиляди нуждаещи се и до 8-ми октомври да бъдат изхранвани  25 хиляди души на ден.

Помощите се събират във фонд Global Relief Fund for Artsakh.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез представителите на „Парекордзаган“ в Пловдив.

Банковата сметка е: BG83UBBS80021064206910, с основание: ЗА АРЦАХ, както и директно чрез онлайн платформата на организацията – http://www.agbu.org/global-relief.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив