Дамски пижами – изборът за комфортен сън

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Дамски пижами - изборът за комфортен сън

Дамските пижами са неотделима част от дамския гардероб като предоставят комфорт и стил в едно за времето, когато всеки се нуждае от почивка. Освен основното си предназначение, те могат да се  използват и като удобно домашно облекло. Затова дамските пижами са идеален подарък за всяка жена, която цени комфорта и стила и обича да подчертава своята красота и елегантност. С разнообразието от модели и десени на разположение, винаги може се намери перфектния модел за всякакъв повод. На пазара се предлага спално облекло от памук, интерлог, вискоза, плюш, хавлия, велсофт, бархет и други материи, които са меки, приятни за кожата и позволяват на кожата да диша.

Препоръчително е при покупка на спално облекло да се обръща внимание на:

  • чувствителността на кожата. При деликатна кожа е добре да се вземе пижама от естествен материал, като памук или лен.
  • “нощната свобода”. Чувството за свобода, което дава спането без дрехи, може да бъде осигурено от модели с къси панталони, къси ръкави или късо горнище.
  • усещането за прегръдка. Дамите, които предпочитат да се чувстват по-скрити през нощта, могат да изберат пижама с дълги панталони или горнище с дълги ръкави.

Дамските пижами се делят на няколко основни вида, в зависимост от дължината на панталоните и ризата:

Пижами с къси панталони и горнище тип потник или тениска/ риза с къси ръкави. Те са най-подходящи за горещите нощи през лятото, защото са леки и удобни като позволяват на кожата да диша.

Пижами с долнище с дълги крачоли и горнище тип потник или с къси ръкави. Тези модели са по-топли и са подходящи за преходните сезони като осигуряват комфорт през прохладните пролетни и есенни нощи.

Пижами с къси панталони и дълга риза. Този вид пижами са за всички сезони.

Пижами с панталони с дълги крачоли и горнище тип дълга риза или тениска с дълъг ръкав – най-топлите и са подходящи за студените нощи през зимата.

За да се запазят дамските пижами в добро състояние, е важно да се перат правилно. Препоръчително е да се перат на ръка или в пералня на програма за деликатно пране. с мек препарат за пране и като се избягва използването на белина. След пране, пижамите се оставят да изсъхнат на въздух.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив