Нова схема за купуване на гласове е установена днес в Пловдив

Нова схема за купуване на гласове е установена днес в Пловдив, съобщи в пряко включване по бТВ вътрешният министър Иван Демерджиев. По думите му става въпрос за безплатни туристически турове. Под формата на културен туризъм определена политическа сила е превозвала организирано групи с избиратели. Демерджиев не съобщи подробности, но потвърди, че са предотвратени десетки опити за купуване на гласове. Секциите в ромските квартали на града днес останаха почти празни. Полицейски патрули дежуряха цял ден пред училищата и обикаляха улиците на Пловдив. Демерджиев потвърди, че има задържани, но не уточни дали те са от Пловдив и региона. Образувано е и едно бързо производство. Случаите, по които има доказателства за извършени престъпления, свързани с купуването на гласове, са предадени на прокуратурата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Иван Демерджиев
Снимка: Жълто Паве

Нова схема за купуване на гласове е установена днес в Пловдив, съобщи в пряко включване по бТВ вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му става въпрос за безплатни туристически турове. Под формата на културен туризъм определена политическа сила е превозвала организирано групи с избиратели.

Демерджиев не съобщи подробности, но потвърди, че са предотвратени десетки опити за купуване на гласове.

Секциите в ромските квартали на града днес останаха почти празни. Полицейски патрули дежуряха цял ден пред училищата и обикаляха улиците на Пловдив.

Демерджиев потвърди, че има задържани, но не уточни дали те са от Пловдив и региона. Образувано е и едно бързо производство. Случаите, по които има доказателства за извършени престъпления, свързани с купуването на гласове, са предадени на прокуратурата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни