Избори 2024

Водещи новини

Николина Чакърдъкова с празничен концерт на площада пред Община Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Николина Чакърдъкова с празничен концерт на площада пред Община Пловдив

Навръх Великден, 16 април 2023 г., на пл. „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината, празничен концерт изнесе Николина Чакърдъкова, заедно с част от Неврокопския танцов ансамбъл от Гоце Делчев. Концертът бе част от празничната програма на община Пловдив за Великден и подарък за пловдивчани и гостите на града.

От години Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл не са гостували в града под тепетата, затова специално за пловдивчани, Николина Чакърдъкова изпя някои от най – новите си песни, а танцьорите зарадваха публиката с нови хореографии. Не бяха пропуснати и едни от най – обичаните и популярни песни на Николина Чакърдъкова. На сцената, около фонтана, на целия пл. „Стефан Стамболов“ се извиха кръшни хора̀, на които се хванаха почти всички, дошли да чуят обичаната певица в неделния ден, както и хората от съседните заведения, които станаха свидетели на празничната еуфория.

Със своята богата фолклорна програма, Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл с много музика, вихрени танци и обичани народни песни, накараха всички да пеят и танцуват и сътвориха незабравим български празник на площада пред Община Пловдив.

Николина Чакърдъкова e изпълнител, който през годините с много талант, труд и обич към публиката преобрази представите за народна музика в България. Няма човек, който да не познава жената с шапка и панталон, която пее и танцува. Заедно с Неврокопския танцов ансамбъл, тя потопи в магията на народната музика и пловдивската публика, която стана свидетел на една „приказка” за приемствеността, за първите трепети, за любовта, за очакването, за мечтите, за порива да пееш и танцуваш.

С всяка една от появите си певицата предизвиква истински фурор, раждат се много спектакли, песни, много музика, много танци. Тя не спира да концертира из цялата страна, да участва на различни сватбени, семейни тържества и да радва всички, които обичат народната песен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив