Националната конференция за редки болести и лекарства сираци

На 9 и 10 септември в Пловдив за 13-та поредна година ще се проведе Националната конференция за редки болести и лекарства сираци, организирана от Институт по редки болести. Събитието е ежегоден форум, който събира заедно медицински специалисти, представители на Националния алианс на хората с редки болести, студенти по медицина, индустрия и здравни власти. Тази година 32-ма лектори ще представят и обсъдят новостите в диагностиката, лечението и проследяването на редките болести, развитието на европейските референтни мрежи и достъпа до иновации. Международният гост-лектор от Италия – проф. Алесандра Ферлини ще запознае участниците в конференцията с напредъка по европейския проект Screen4Care, в който партньор е екипът на Института по редки болести. Специален фокус е поставен върху запознаването на студентите медици и млади лекари със съвременната генетична, клинична диагноза и лечение на невромускулните заболявания в рамките на модула „Академия за редки болести”. Организационният комитет е селектирал 34 постера на експерти от цялата страна, които могат да бъдат разгледани и обсъдени онлайн с авторите им във Виртуалния Конгресен Център към Института по редки болести. Националният алианс на хората с редки болести е традиционен партньор на конференцията, като се планира обсъждане състоянието на грижите, както и предложения за подобряването им.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Национална конференция за редки болести
Снимка: raredis.org

На 9 и 10 септември в Пловдив за 13-та поредна година ще се проведе Националната конференция за редки болести и лекарства сираци, организирана от Институт по редки болести. Събитието е ежегоден форум, който събира заедно медицински специалисти, представители на Националния алианс на хората с редки болести, студенти по медицина, индустрия и здравни власти.

Тази година 32-ма лектори ще представят и обсъдят новостите в диагностиката, лечението и проследяването на редките болести, развитието на европейските референтни мрежи и достъпа до иновации.

Международният гост-лектор от Италия – проф. Алесандра Ферлини ще запознае участниците в конференцията с напредъка по европейския проект Screen4Care, в който партньор е екипът на Института по редки болести.

Специален фокус е поставен върху запознаването на студентите медици и млади лекари със съвременната генетична, клинична диагноза и лечение на невромускулните заболявания в рамките на модула „Академия за редки болести”.

Организационният комитет е селектирал 34 постера на експерти от цялата страна, които могат да бъдат разгледани и обсъдени онлайн с авторите им във Виртуалния Конгресен Център към Института по редки болести.

Националният алианс на хората с редки болести е традиционен партньор на конференцията, като се планира обсъждане състоянието на грижите, както и предложения за подобряването им.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини