Избори 2024

Водещи новини

Кметът Здравко Димитров приветства участниците в осмата годишна конференция „Безопасна пътна инфраструктура“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Здравко Димитров - Пътна безопасност
Снимка: Община Пловдив

Кметът Здравко Димитров приветства участниците в осмата годишна конференция „Безопасна пътна инфраструктура“.

„Всички сме участници в движението – и като пешеходци, и като шофьори, затова всички имаме отговорности, не само държавата“, каза градоначалникът в своето приветствие и даде пример с Асеновградско шосе, на което до скоро се случваха поредица от пътни инциденти преди той да издейства в проекта да бъдат предвидени кръгови кръстовища, осветление, локални платна.

Кметът сподели и още един проблем на Пловдив, свързан с ежемесечния трафик от 6 млн. автомобила, които създават предпоставки за задръствания, замърсяване на въздуха, закъснения за работа. „Всичко това е предизвикателство. Аз и моят екип сме се заели да решим тези проблеми, работим в тясно сътрудничество с органите на реда, ще им съдействаме и със закупуване на видеорегистратори“, каза още той.

Двудневният форум „Безопасна пътна инфраструктура“ се организира от Българска браншова организация „Пътна безопасност“ и за поредна година събира ръководители и експерти, свързани със строителния процес и осгуряване на безопасността на движението по пътищата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив