В Пловдив / Образование / Кметът Здравко Димитров откри учебната година в СУ „Патриарх Евтимий“

Кметът Здравко Димитров откри учебната година в СУ „Патриарх Евтимий“

Снимка: Община Пловдив

„Училището, в което учите има много история. Тук са учили хора, които след това са определяли пътя не само на Пловдив, но и на България. Това училище създава лидери.“ С тези думи кметът Здравко Димитров откри учебната година в СУ „Патриарх Евтимий“

Градоначалникът пожела на учениците да бъдат здрави и да попиват всичко от своите учители, а на тях самите – винаги да се отнасят отговорно към своите възпитаници и да споделят знанията си с тях, защото те са бъдещето на България.

Директорката на СУ „Патриарх Евтимий“ Валентина Стоенчева благодари на Община Пловдив за включването на училището в процедурата по модернизация на образователната среда по Националния план за възстановяване и устойчивост. През новата учебна година тя пожела на децата да бъдат много здрави, успешни и да проявяват ентусиазъм и творческа енергия, за да се реализират успешно в живота.

В края на церемонията по откриване на учебната 2022/2023 г. кметът лисна менче с вода пред учениците, които  влязоха в класните стаи под звуците на първия звънец.

За първи път училищния праг днес в Пловдив прекрачиха общо 3300 първокласници. В града учебната година започнаха над 43 000 деца като 34 239 от тях са в общински училища и предучилищни групи към училищата.

За учебната 2022/2023 г. в Пловдив в системата на образованието са обхванати 54 246 деца и ученици, които са с 500 повече от учебната 2021/2022г.

Send this to a friend