Избори 2024

Водещи новини

Над 1300 служители на МВР ще съблюдават за обществения ред в Пловдив в изборния ден

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, полиция, наркотици, амфетамин

Над 1300 служители на МВР – полицаи, пожарникари и жандармерията, ще обезпечават обществения ред в Пловдив на вота в неделя, съобщиха от Областната дирекция на полицията. Сформиран е щаб, който координира всички ведомства и институции с отношение към изборния процес. В 13-те районни управления са създадени оперативни групи за своевременна проверка на информация за противообществени прояви и престъпления, постъпила на тел. 112 или в дежурната част на съответната структура.  На откритите денонощни линии в МВР – телефон 02/9011298 и имейл [email protected], ще се приемат единствено сигнали, свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и съотносими към отговорностите на министерството.

Още от 13 септември полицията пази изборните книжа в общинските и районни администрации. Тази вечер пък започва охраната на 954 машини за гласуване в Пловдив и областта. От тях 506 са определени за секциите в 16 РИК, а 448 –  за 17 РИК, и транспортирането им до съответните места ще бъде в събота с полицейски съпровод. Гласуването ще се извършва в общо 981 секции, като са предвидени и 12 мобилни избирателни секции. Разкрити са секции и в някои болници. Външната охрана на местата за гласуване ще бъде поета в събота и продължава до края на изборния ден в неделя. По време на вота в изборните помещения няма да се допускат лица в нетрезво състояние и носещи опасни предмети или оръжие.

След обявяване на края на изборния ден е създадена организация за обезпечаване на транспортирането на изборните машини и документация до 16 и 17 РИК. На 2 октомври е осигурена възможност на българските граждани, които желаят да упражнят правото си на глас, но по различни причини нямат валидни документи за самоличност, да се сдобият с необходимото удостоверение. Документът се получава на гишетата в сектор БДС в Пловдив или в съответното районно управление, които ще работят от 8.30 до 19.00 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив