Избори 2024

Водещи новини

Мъж прекара 11 часа заклещен в тръба за отводняване

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Мъж прекара 11 часа заклещен в тръба за отводняване
Снимка: Дарик

Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Инцидентът е станал близо до стадиона в кв. „Коматево“ в Пловдив.

Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното и дълго пространство с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе сам, но тъй като тръбата е била тясна, дълга и гладка, не успял. Не е имало и кой да му окаже помощ, тъй като мястото е отдалечено от жилищните постройки. Ранобудна пловдивчанка, която тази сутрин разхождала кучето си, чула виковете му и веднага позвънила за помощ.

В акцията по спасяването се включили два екипа огнеборци, екип на Спешна помощ и ВиК. Решаваща е била помощта на жител на „Коматево“, който пристигнал с багера си и разкопал пространството около тръбата, за да помогне на огнеборците.

След като тръбата е прерязана, спасителите са направили гръдна връзка и са извадили заклещения мъж. Медиците са установили, че по него има само леки охлузвания. Мъжът е изписан веднага от Спешното отделение на УМБАЛ “Свети Георги”,  тъй като е бил в добро състояние, с леки драскотини.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив