Избори 2024

Водещи новини

Мъж и жена са задържани за теглене на кредити с фалшиви лични карти

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, белезници, арест, задържан, арестуван, кражба

Мъж и жена са задържани и са с повдигнати обвинения за теглене на кредити в размер на близо 90 000 лева с фалшиви лични карти.

По делото е установено, че измамниците, които живеели на съпружески начала, имали приятелски отношения със семейство от Пловдив. Те се снабдили с данните от личните им карти като ги преснимали с мобилните телефони под предлог, че ще изработят фотоколажи за спомен.

С личните данни от документите за самоличност на пострадалите двамата обвиняеми, които са от Стара Загора, кандидатствали онлайн за получаване на потребителски банкови кредити. Те предварително направили електронни пощи с имената на техните семейни приятели и им открили онлайн нови банкови сметки. При разговори с банковите служители мъжът – на 32 години и жената – на 22,  се представяли със самоличността на двамата пострадали. Така по новооткритите банкови сметки били преведени парите от отпуснати общо седем кредита, а след това двамата обвиняеми ги прехвърлили в собствените си сметки. Парите похарчени за онлайн залози.

Сигнал в полицията подава измамената жена, след като получила обаждане от една банките, че не обслужва кредита си.

В рамките на разследването е установено и трето лице, на името на което са изтеглени още два кредита по 5 000 лева.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, проведена е кореспонденция с девет банкови институции, както и с БНБ, иззети са веществени доказателства.

Действията по разследването по случая продължават.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив