Избори 2024

Водещи новини

Пожарникар с над 20-годишен стаж е заловен да автомобил пиян

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР - полиция
Снимка: МВР

Пожарникар с над 20-годишен стаж е заловен да кара кола пиян вчера сутринта на пътя Пловдив-Асеновград, съобщиха от районната прокуратура и от полицията в града на тепетата.

Минути след 8 часа днес на тел. 112 е постъпила информация, че в района на КЦМ криволичещ лек автомобил се блъснал в мантинела и продължил по пътя си. Полицейски служители от Асеновград незабавно предприели проверка на сигнала.

От справка в информационните масиви по посочения регистрационен номер е установен собственикът на колата, а тя е открита паркирана пред адреса му квартал „Долни Воден“. При огледа са забелязани пресни следи от претърпяно пътно произшествие.

Мъжът, на 41 години, е заварен в дома си във видимо нетрезво състояние. Изяснено е, че той е служител на пожарната в Пловдив, който същия ден не е бил на работа. Първоначално заявил, че друг е управлявал автомобила при настъпилата катастрофа с леки материални щети тази сутрин.

След тест с техническо средство – дрегер, е отчетена концентрация на алкохол в кръвта му над допустимата норма -1.73. Служителят на пожарната е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано следствено дело.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив