МУ Пловдив ще бъде домакин на 20-я Юбилеен конгрес на Българската асоциация по клинична микробиология

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Медицински университет - МУ Пловдив
Снимка: Медицински университет

20-ят Юбилеен конгрес на Българската асоциация по клинична микробиология ще се проведе от 16 до 18 септември в Пловдив. Домакин на конгреса е Медицински университет МУ Пловдив. Конгресните сесии ще бъдат в Аудиторния блок – 2-ри етаж, 4-та аудитория.

Програмата на конгреса включва интересни теми: антимикробна чувствителност и антимикробна резистентност, новости в микробиологичната и вирусологичната диагностика при инфекциите, насоки за превенция в очакване на поредната COVID-19 вълна, имунитет и имунна памет при инфекция със SARS-CoV-2 и след ваксинация, други респираторни инфекции и туберкулоза, полово-предавани инфекции, инфекции на кръвта, инфекции, предавани чрез храни, вода или насекоми.

Лектори са водещи микробиолози, имунолози, вирусолози, паразитолози и инфекционисти от страната. Сред тях са проф. Тодор Кантарджиев, проф. Ива Христова, проф. Нели Корсун, проф. Мария Николова, проф. Искра Райнова, доц. Любомира Николаева-Гломб, доц. Иван Иванов и доц. Елизабет Бачийска от НЦЗПБ-София, проф. Людмила Боянова от МУ-София, проф. Мариана Мурджева от МУ Пловдив, проф. Грозданка Лазарова и проф. Лилия Пекова от Тракийски университет – Стара Загора. На конгреса участие ще вземат и млади учени – докторанти и постдокторанти. Те ще представят собствени резултати от проектна научна дейност и разработване на докторски програми.

Началото е в петък, 16.09 от 14 часа с предконгресни сесии за работата на референтните лаборатории в НЦЗПБ-София. Тържественото откриване на конгреса е в събота, 17.09 от 10 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив