МРРБ отпусна 18 млн. лв. за реконструкция на Голямоконарско шосе

18 милиона лева отпуска Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе, става ясно от решение на ведомството. Общата стойност на проектите, които ще се финансират в цялата Пловдивска област, е малко над 81 милиона лева. Те са предназначени за реконструкция на водопроводната мрежа на Белащица, Стамболийски, Съединение, Хисаря, Перущица и Бенковски, за изграждане на канализация на Марково, както и за ремонти на общински пътища. Според решението на ресорното ведомство, Общо 234 общини в страната ще получат финансиранe за 297 проекта, предназначени за пътища, улици и ВиК инфраструктура. За целта чрез преструктуриране на бюджета на МРРБ за 2022 г. се осигуряват 418 млн. лв. Общата стойност на всички проекти е над 827 млн. лв. През тази година обаче общините ще получат 50% от необходимото финансиране, тъй като за някои обекти няма да има физическо време да бъдат завършени до декември, тъй като местните администрации тепърва ще провеждат процедури по ЗОП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пловдив - трафик

18 милиона лева отпуска Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе, става ясно от решение на ведомството. Общата стойност на проектите, които ще се финансират в цялата Пловдивска област, е малко над 81 милиона лева.

Те са предназначени за реконструкция на водопроводната мрежа на Белащица, Стамболийски, Съединение, Хисаря, Перущица и Бенковски, за изграждане на канализация на Марково, както и за ремонти на общински пътища.

Според решението на ресорното ведомство, Общо 234 общини в страната ще получат финансиранe за 297 проекта, предназначени за пътища, улици и ВиК инфраструктура. За целта чрез преструктуриране на бюджета на МРРБ за 2022 г. се осигуряват 418 млн. лв.

Общата стойност на всички проекти е над 827 млн. лв. През тази година обаче общините ще получат 50% от необходимото финансиране, тъй като за някои обекти няма да има физическо време да бъдат завършени до декември, тъй като местните администрации тепърва ще провеждат процедури по ЗОП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини