В Пловдив / Управление / МРРБ отпусна 18 млн. лв. за реконструкция на Голямоконарско шосе

МРРБ отпусна 18 млн. лв. за реконструкция на Голямоконарско шосе

Снимка: Община Пловдив

18 милиона лева отпуска Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе, става ясно от решение на ведомството. Общата стойност на проектите, които ще се финансират в цялата Пловдивска област, е малко над 81 милиона лева.

Те са предназначени за реконструкция на водопроводната мрежа на Белащица, Стамболийски, Съединение, Хисаря, Перущица и Бенковски, за изграждане на канализация на Марково, както и за ремонти на общински пътища.

Според решението на ресорното ведомство, Общо 234 общини в страната ще получат финансиранe за 297 проекта, предназначени за пътища, улици и ВиК инфраструктура. За целта чрез преструктуриране на бюджета на МРРБ за 2022 г. се осигуряват 418 млн. лв.

Общата стойност на всички проекти е над 827 млн. лв. През тази година обаче общините ще получат 50% от необходимото финансиране, тъй като за някои обекти няма да има физическо време да бъдат завършени до декември, тъй като местните администрации тепърва ще провеждат процедури по ЗОП.

Източник: Darik.bg
Send this to a friend