Избори 2024

Водещи новини

Множество пожари в областта и един в района на Гребната база в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Множество пожари в областта и един в района на Гребната база в Пловдив

Сухи треви горяха в района на Гребната база в Пловдив. Пожарът е избухнал в следобедните часове в неделя и бързо се пренася по поречието на реките Дерменка и Марица. Пожарникарите успяха да спасят близки заведения, хотели и жилищни сгради, както и растителността по речното поречие.

Повече от 12 пожарни автомобила на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, подкрепени от три екипа огнеборци от Пазарджик, Кърджали и Стара Загора се бореха с бушуващи пожари на територията на областта. Засушаването, високите температури и силните пориви на вятъра са основните причини за пожарите.

Три екипа огнеборци гасиха горски пожар с три огнища край първомайското село Буково, който също е възникнал в неделя следобед, но се е разпрострял бързо на широк фронт в трудно пресечен терен. В гасенето помагат групи доброволци, поискана е и помощ от военните, които също ще се включат.

Отново в следобедните часове вчера е възникнал и пожар в открит склад за разделно събиране на отпадъци, при който са засегнати и два съседни склада за торове и хранителни продукти.

Почти едновременното възникване на множество произшествия в близко време и с бърза интензивност на развитие е наложило допълнително искане на личен състав и техника от съседни области.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив