Избори 2024

Водещи новини

Много успехи на новия стадион пожела на футболистите на Ботев кметът Здравко Димитров

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Много успехи на новия стадион пожела на футболистите на Ботев кметът Здравко Димитров

Много успехи на новия стадион пожела на футболистите на Ботев кметът Здравко Димитров на днешната първа пресконференция, дадена на съоръжението.

„Мнозина тук все още помнят щастливите мигове, които сме изживели на този стадион и пожелавам на всички отново да ги изживяваме заедно. Това уникално съоръжение е придобивка не само за нас, жълто-черните привърженици, а и за всички пловдивчани и за всички българи, защото съм сигурен, че и националният отбор ще домакинства на този терен. Нека всички се обединим и да го пазим.

Искам специално да благодаря на Бойко Борисов, който повярва и осигури първото финансиране за довършване на стадиона. Благодаря и на моя заместник Пламен Райчев, който хвърли много усилия нещата да се получат, както и на строителя Илиян Филипов, направил и невъзможното стадионът да бъде факт още сега“, заяви Здравко Димитров на пресконференцията.

Стадион „Христо Ботев“ получи днес Акт 16 и вече може да бъде използван

Той се похвали и с получения днес от столицата Акт 16 на съоръжението, а в края показа и най-ценната реликва – „Златната книга“ на ФК Ботев.

„Това е живата история на клуба, в нея стоят подписите на Н.В. Цар Борис III и на Андрей Ляпчев, описани са подробностите около строежа на първия клубен стадион. След време тази книга ще краси клубния музей, на който ще я предоставя, когато бъде завършен“, обеща кметът на Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив