Избори 2024

Водещи новини

Стадион „Христо Ботев“ получи днес Акт 16 и вече може да бъде използван

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Стадион Христо Ботев - Колежа

Стадион „Христо Ботев“ получи днес Акт 16, с което съоръжението вече може да бъде използвано. Всички 17 членове на приемателната комисия, председателствана от директора на РДНСК – Пловдив инж. Мария Дончева, подписаха становище, че нямат забележки по изпълнените строителни дейности от Етап 1.

В комисията участваха проектантът арх. Георги Савов, строителният надзор инж. Атанас Ангелов, представители на фирмата-изпълнител, на Регионалната Дирекция за пожарна безопасност и защита на населението – МВР, директорът на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Васил Костадинов и неговият заместник комисар Радослав Начев, главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, упълномощен представител на кмета Здравко Димитров, представители на Вик, на БАБХ и на Басейнова дирекция – Пловдив.

Членовете на комисията обходиха стадиона и се запознаха детайлно с извършените дейности, като още при обиколката не скриха задоволството си от видяното. При подписването всички бяха единодушни, че нямат забележки, а представителят на ДЗЗД „Колежа“ Илиян Филипов поясни, че това е най-модерния стадион в България.

„Дано в близко бъдеще и други подобни стадиони да бъдат построени, защото това ще е добре за спорта и за обществото като цяло. При нас имаше много добър синхрон между държавата, Община Пловдив и нас като строители и затова нещата се получиха“, заяви управителят на фирмата, която извърши строителните дейности.

След подписване на становищата от членовете на комисията, документите ще бъдат изпратени в ДНСК в столицата, откъдето се очаква най-късно утре официално да бъде издадено разрешение за ползване, което е необходимия документ за строителни обекти от по-висока категория.

В следващите дни на стадиона трябва да пристигне и комисия от БФС, която да лицензира съоръжението за мачове от efbet-Първа лига на България, за да може от клуба спокойно да приемат Левски на 29 април.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив