МКБППМН към район Северен организира междуучилищен турнир по доджбол

На 27.09.2023 г. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Район „Северен“ организира междуучилищен турнир по доджбол за учениците от учебните заведения находящи се на територията на Район „Северен“. Мероприятието се организира със съдействието на клуб „Космос“, който е член на Националната федерацията по „Доджбол“. Домакин на събитието бе НУ „Христо Ботев“, като игрите от турнира се проведоха на спортната площадка в двора на училището. В турнира участваха общо седем училища в две възрастови групи. Участие във възрастова група от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас взеха шест отбора от училищата: СОУ „Пейо Яворов“, СУ „Христо Г. Данов“, ОУ „Панайот Волов“, СУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Димитър Димов“, ОБУ „Йордан Йовков“, които се изправиха един срещу друг. Участие във възрастова група от 3-ти и 4-ти клас взеха четири отбора от училищата: СУ „Никола Вапцаров“, ОБУ „Йордан Йовков“ и домакина на събитието НУ „Христо Ботев“, който участваше с два отбора – „А“ и „Б“, които се изправиха един срещу друг. Секретаря на район „Северен“ г-н Стайко Танев, в качеството си на заместник-председател на МКБППМН към район „Северен“ откри събитието с думите: „Причината за настоящото мероприятието е превенцията към младежите. Основна цел на спортния форум е да стимулира […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МКБППМН към район Северен организира междуучилищен турнир по доджбол

На 27.09.2023 г. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Район „Северен“ организира междуучилищен турнир по доджбол за учениците от учебните заведения находящи се на територията на Район „Северен“. Мероприятието се организира със съдействието на клуб „Космос“, който е член на Националната федерацията по „Доджбол“.

Домакин на събитието бе НУ „Христо Ботев“, като игрите от турнира се проведоха на спортната площадка в двора на училището. В турнира участваха общо седем училища в две възрастови групи.

Участие във възрастова група от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас взеха шест отбора от училищата: СОУ „Пейо Яворов“, СУ „Христо Г. Данов“, ОУ „Панайот Волов“, СУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Димитър Димов“, ОБУ „Йордан Йовков“, които се изправиха един срещу друг.

Участие във възрастова група от 3-ти и 4-ти клас взеха четири отбора от училищата: СУ „Никола Вапцаров“, ОБУ „Йордан Йовков“ и домакина на събитието НУ „Христо Ботев“, който участваше с два отбора – „А“ и „Б“, които се изправиха един срещу друг.

Секретаря на район „Северен“ г-н Стайко Танев, в качеството си на заместник-председател на МКБППМН към район „Северен“ откри събитието с думите: „Причината за настоящото мероприятието е превенцията към младежите. Основна цел на спортния форум е да стимулира движението, спорта и здравословния начин на живот при подрастващите, както и създаване на възможност за подобряване на социалната им среда, създаване на нови приятелства и работа в екип“. Г-н Танев пожела успех на всички участници. Директора на НУ „Христо Ботев“ г-н Милен Стайков, пожела: „Успех на всички и нека най-добрия победи“. На откриването на събитието присъстваха също и г-н Петър Абаджиев – Изпълняващ длъжността Кмет на район „Северен“; г-жа Виолета Ботевска – Секретар на МКБППМН; г-н Светослав Халачев – Председател на клуб „Космос“; г-н Константин Миладинов – Президент на Националната федерацията по „Доджбол“ и зам.-директора на НУ „Христо Ботев“ г-жа Дачева.

Преди началото на игрите президента на Националната федерацията по „Доджбол“ г-н Константин Михайлов разясни правилата на всички участници в надпреварата и ги призова за честна и спортсменска игра.

Всички срещи и в двете възрастови групи бяха изключително оспорвани и изпълнени с емоции. Децата играеха със страст и желание, като всеки отбор даваше най-доброто от себе си, а всички играчи максимално се стремяха да помогнат на съотборниците си. Всички присъстващи зрители на събитието ентусиазирано окуражаваха отборите. Участниците които се отличиха с невероятните си умения, бяха наградени с призове, а за отборите победителите имаше предвидени награди – Купа за шампионите, медали за призовите три места, както и топки за игра на доджбол.

След изиграването на всички срещи във възрастова група от 3-ти и 4-ти клас, класираните на първите три места бяха: 1-во място – СУ „Никола Вапцаров“; 2-ро място – НУ „Христо Ботев“, отбор А; 3-то място – НУ „Христо Ботев“, отбор Б. Призът за „Най-добър състезател момиче“ получи Виктория Хавагинян, ученик в НУ „Христо Ботев“, а призът за „Най-добър състезател момче“ получи Мартин Станкев, ученик в СУ „Никола Вапцаров“. Награда за феърплей спечели НУ „Христо Ботев“, отбор Б.

След изиграването на всички срещи във възрастова група от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, класираните на първите три места бяха: 1-во място – СОУ „Пейо Яворов“; 2-ро място – СУ „Никола Вапцаров“; 3-то място – ОБУ „Йордан Йовков“. Призът за „Най-добър състезател момиче“ получи Габриела Петкова, ученик в СУ „Никола Вапцаров“, а призът за „Най-добър състезател момче“ получи Алберто Гаджев, ученик в СОУ „Пейо Яворов“. Награда за феърплей спечели СУ „Христо Г. Данов“.

В награждаването участие взеха г-н Петър Абаджиев – Изпълняващ длъжността Кмет на район „Северен“, както и директора на НУ „Христо Ботев“ г-н Милен Стайков, който награди лично своите възпитаници.

„Искам да поздравя всички играчи за отличната им представа и ангажимента, който проявиха през цялото състезание. Благодаря на всички, които се включиха и направиха това събитие възможно! Видяхме колко много усилия и страст бяха вложени от всички участници в това състезание. Доджбола има способността да обединява хората и да създава приятелства, а днешният ден беше доказателство за това. Искам също така да изразя искрена благодарност към всички треньори, ръководители и учители, които работиха упорито, за да подготвят отборите си и да ги водят през това състезание“
– коментира г-н Петър Абаджиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини