Избори 2024

Водещи новини

Задържаха 7 човека, пласирали синтетичен хашиш и марихуана на ученици

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР - ГДБОП

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми В.М., на 33 г., А.К., на 25 г., Д.В., на 34 г., Й.Т., на 20 г., М.Д., на 34 г., Д.Д., на 29 г. и Г.Т., на 25 г., за това, че за периода от  01.01.2022 г. до 16.09.2023 г., на територията на Пловдив, Асеновград и Хасково, са участвали в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества. Спрямо В.М. е повдигнато обвинение за образуване и ръководене на организираната престъпна група.

Останалите 6-ма мъже са обвинени, че по същото време и място, са държали различни количества синтетичен хашиш и марихуана с цел разпространение.

Престъпната група е разкрита при съвместни действия на ГД БОП  и Окръжна прокуратура – Пловдив. По досъдебното производство са били извършени огледи на местопроизшествия, претърсвания и изземвания от адреси, от автомобили, иззети са мобилни телефони, пари, електронна везна, вещи, които се използват за приготвяне на синтетичния хашиш – фунии, филтри, колби и др.

Установено е, че синтетичната дрога е била разпространяване предимно на непълнолетни. Грам синтетичен хашиш е търгуван сред ученици за 50 лева. Наркотикът е особено опасен, защото води до тежка абстиненция и дори еднократна доза е с негативи за психиката.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 19 септември 2023 г., Окръжна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Подробности по случая бяха дадени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ГД БОП. В него участваха Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор, ст. комисар Калин Литов, зам. директор на ГД БОП и Емил Борисов, началник на отдел в ГД БОП-Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив