Макетното ножче стана изложбен обект в Градска художествена галерия в Пловдив

Драстичните прояви на насилие и бурната обществена реакция през последните дни у нас получиха своята рефлексия и у младите артисти. Макетното ножче внезапно стана изложбен обект в Градска художествена галерия в Пловдив. Гостуващият артист Харита Асумани промени темата на замисления пърформанс. Пред публиката тя направи 400 разреза с макетно ножче върху розовата „кожа“ на един матрак и обеща да го подари на всеки, който е готов да го ползва. Тя отправи послание да бъдем автентични и искрени. Пърформънсът е част от колективна изложба „Градска митология“ на млади творци от Пловдив и Тимишоара. Рисунките, обекти от различни „градски“ материали, видео и звукови инсталации може да се видят до 30 август.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Изложба с макетно ножче

Драстичните прояви на насилие и бурната обществена реакция през последните дни у нас получиха своята рефлексия и у младите артисти. Макетното ножче внезапно стана изложбен обект в Градска художествена галерия в Пловдив. Гостуващият артист Харита Асумани промени темата на замисления пърформанс.

Пред публиката тя направи 400 разреза с макетно ножче върху розовата „кожа“ на един матрак и обеща да го подари на всеки, който е готов да го ползва. Тя отправи послание да бъдем автентични и искрени.

Пърформънсът е част от колективна изложба „Градска митология“ на млади творци от Пловдив и Тимишоара. Рисунките, обекти от различни „градски“ материали, видео и звукови инсталации може да се видят до 30 август.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини