Кметът Здравко Димитров представи актуални теми за града на пресконференция

Едва след като приключат дейностите по бул. „Христо Ботев“, ще се започне и работата по реконструкция и рехабилитация на Бетонния мост. Това ще се случи през летните месеци на т.г. С тези думи Здравко Димитров представи пред медии ситуацията с пробива под Централна гара. Вече беше съобщено, че се налага временна организация на движението в района за 4 месеца. За улеснение на водачите на МПС освен указателни табели, светофарните уредби са на режим „мигащо жълто“. Кметът още веднъж се извини за създадените неудобства към пловдивчани. За друг ключов проект – „Модър-Царевец“, градоначалникът поясни, че по негово настояване обектът ще бъде довършен, едва когато бъдат положени тръбите по другият мащабен проект на ВиК – Южният обходен колектор. Предстои тази седмица да бъде издадено и строително разрешително и за друг дългоочакван обект – „Рогошко шосе“ . Това съобщи заместник-кметът Пламен Райчев и допълни, че в бюджет 2023 трябва да бъдат заложени половината средства за изпълнение, т.е. между 6 и 7 млн. лв. , с които да се започне реалната работа. За почистването на река Марица ресорният заместник-кмет Анести Тимчев съобщи, че за проектирането на отсечката от с. Цалапица до територията на град Пловдив е избран изпълнител, но за съжаление поръчката се обжалва […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Кметът Здравко Димитров представи актуални теми за града на пресконференция

Едва след като приключат дейностите по бул. „Христо Ботев“, ще се започне и работата по реконструкция и рехабилитация на Бетонния мост. Това ще се случи през летните месеци на т.г. С тези думи Здравко Димитров представи пред медии ситуацията с пробива под Централна гара. Вече беше съобщено, че се налага временна организация на движението в района за 4 месеца. За улеснение на водачите на МПС освен указателни табели, светофарните уредби са на режим „мигащо жълто“. Кметът още веднъж се извини за създадените неудобства към пловдивчани.

За друг ключов проект – „Модър-Царевец“, градоначалникът поясни, че по негово настояване обектът ще бъде довършен, едва когато бъдат положени тръбите по другият мащабен проект на ВиК – Южният обходен колектор. Предстои тази седмица да бъде издадено и строително разрешително и за друг дългоочакван обект – „Рогошко шосе“ . Това съобщи заместник-кметът Пламен Райчев и допълни, че в бюджет 2023 трябва да бъдат заложени половината средства за изпълнение, т.е. между 6 и 7 млн. лв. , с които да се започне реалната работа.

За почистването на река Марица ресорният заместник-кмет Анести Тимчев съобщи, че за проектирането на отсечката от с. Цалапица до територията на град Пловдив е избран изпълнител, но за съжаление поръчката се обжалва в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). За другата поръчка, касаеща почистването на островите и основите на мостовете, до броени часове ще стане ясен избраният по ЗОП изпълнител.

От пренасочените средства за пробива под Водната палата ще се изпълнява само реконструкцията на Дондуковата градина. След острата реакция на гражданите по време на общественото обсъждане за средствата от заема от Фонда за устойчиви градове, няма да бъде довършен зоопарка на Пловдив. Местната администрация има комуникация с Фонда за пренасочване на парите за друг обект.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив