Иззеха близо 13 000 артикула, имитиращи известни марки, при специализирана акция

Операцията за пресичане на престъпления, свързани с интелектуалната собственост и противодействие на незаконното разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, е реализирана след придобита информация и извършен анализ в Междуведомствения център на ГДБОП. Оказано е съдействие от служители на СБОП – Пловдив, които в резултат на проведени оперативни действия са установили местонахождението на склад, който се използва от фирма като депо за съхранение на артикули от защитени търговски марки. Така, след проведен задълбочен анализ, в началото на седмицата е предприета съответната съвместна акция, в рамките на която разследващите екипи от СБОП – Пловдив и отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Пловдив са пристъпили към претърсване на помещение в северната промишлена зона на Пловдив, ползвано от фирмата. В процеса на извършените процесуално-следствените действия са открити 300 кашона с текстилни изделия, парфюми, чанти, обувки и други аксесоари, означени със знаци на над 12 световно известни марки, без необходимото по закон съгласие на правопритежателя им. Иззети са близо 13 000 артикула, които според първоначалната информация били подготвени за износ със съответните товарителници към страни от Европейския съюз. По случая в отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР- Пловдив е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 172б от НК. С полицейска заповед са задържани мъж […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Иззеха близо 13 000 артикула, имитиращи известни марки, при специализирана акция

Операцията за пресичане на престъпления, свързани с интелектуалната собственост и противодействие на незаконното разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, е реализирана след придобита информация и извършен анализ в Междуведомствения център на ГДБОП.

Оказано е съдействие от служители на СБОП – Пловдив, които в резултат на проведени оперативни действия са установили местонахождението на склад, който се използва от фирма като депо за съхранение на артикули от защитени търговски марки.

Така, след проведен задълбочен анализ, в началото на седмицата е предприета съответната съвместна акция, в рамките на която разследващите екипи от СБОП – Пловдив и отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Пловдив са пристъпили към претърсване на помещение в северната промишлена зона на Пловдив, ползвано от фирмата. В процеса на извършените процесуално-следствените действия са открити 300 кашона с текстилни изделия, парфюми, чанти, обувки и други аксесоари, означени със знаци на над 12 световно известни марки, без необходимото по закон съгласие на правопритежателя им.

Иззети са близо 13 000 артикула, които според първоначалната информация били подготвени за износ със съответните товарителници към страни от Европейския съюз.

По случая в отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР- Пловдив е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 172б от НК. С полицейска заповед са задържани мъж и жена, представители на търговското дружество. Работата по документиране на случая продължава според указанията на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини