Изграждането на Южния обходен колектор на Пловдив започва от днес

Изпълнението на проекта „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив” започна днес. Символична първа копка направиха шефът на ВиК Пловдив Огнян Кулишев, областният управител Ангел Стоев, зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов, както и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов. Най-мащабният проект, който ще реализира ВиК дружеството за изграждане на Южен обходен колектор, включва дейности не само в Пловдив, но и в още пет града – Хисаря, Асеновгард, Първомай, Стамболийски и Карлово. Общата стойност на проекта е над 130 млн. лв. Основната му цел е да отведе всички отходни води до пречиствателната станция в Пловдив, като по този начин разтовари централната градска част, западните части на града и периферията на южните части, заедно с по-малките населени места в полите на Родопите. „За щастие или за зла участ, в този мандат ще реализираме най-значимите обекти за Пловдив. Те са на обща стойност над 500 млн. лв. Надяваме се всички тези проекти да бъдат завършени в срок, за да се поздравим с отлична инфраструктура след 2, 3 години“, заяви зам.-кметът Пламен Райчев. Преди церемонията отец Георги от църквата „Св. Николай Чудотворец“ отслужи водосвет за здраве. Крайният срок за реализацията […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Южен обходен колектор - изграждане
Снимка: община Пловдив

Изпълнението на проекта „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив” започна днес. Символична първа копка направиха шефът на ВиК Пловдив Огнян Кулишев, областният управител Ангел Стоев, зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов, както и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов.

Най-мащабният проект, който ще реализира ВиК дружеството за изграждане на Южен обходен колектор, включва дейности не само в Пловдив, но и в още пет града – Хисаря, Асеновгард, Първомай, Стамболийски и Карлово. Общата стойност на проекта е над 130 млн. лв. Основната му цел е да отведе всички отходни води до пречиствателната станция в Пловдив, като по този начин разтовари централната градска част, западните части на града и периферията на южните части, заедно с по-малките населени места в полите на Родопите.

„За щастие или за зла участ, в този мандат ще реализираме най-значимите обекти за Пловдив. Те са на обща стойност над 500 млн. лв. Надяваме се всички тези проекти да бъдат завършени в срок, за да се поздравим с отлична инфраструктура след 2, 3 години“, заяви зам.-кметът Пламен Райчев.

Преди церемонията отец Георги от църквата „Св. Николай Чудотворец“ отслужи водосвет за здраве.

Крайният срок за реализацията на проекта е март 2024 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни