в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Журналистът Руси Чернев е кандидатът на „Консервативна България“ за кмет на Пловдив

Журналистът Руси Чернев е кандидатът на „Консервативна България“ за кмет на Пловдив

Журналистът Руси Чернев е кандидатът на „Консервативна България“ за кмет на Пловдив. Партията ще се яви на изборите с пълна листа от 51 кандидати за общински съветници. „В нея влизат общественици и експерти, мои съмишленици и е подкрепена от „Консервативна България”, коментира кандидатът за кмет Руси Чернев. Той представи и шестимата кандидати за районни кметове. Попитан защо се явява на изборите точно с Консервативна България, Чернев обясни: „Първо – защото политиците, които от години употребяватвластта в България, са направили така Изборния закон, чеграждански кандидати на практика нямат никакъв шанс.Независимият кандидат няма право на листа, нито на районни кметове. И Христо Стоичков да си в политиката, няма как да стигнеш до важните мачове, ако нямаш силен отбор зад себе си“. Той изложи и втория си аргумент: „Важно е да се върнем към изконните български ценности и традицията, къмсилата на семейството и общността. Време е да начертаем новатанационална цел. Време е българските приоритети да се разписват в България отбългарите, а не в това или онова чуждо посолство”. Той добави още, че идеологията на „Консервативна България”, която се гордее сделото на големите пловдивски политици Григор Начович,Константин Стоилов и Тодор Бурмов, е много близка до неговите ценности. Руси Чернев благодари на всички, които застават […]

Журналистът Руси Чернев е кандидатът на Консервативна България за кмет на Пловдив

Журналистът Руси Чернев е кандидатът на „Консервативна България“ за кмет на Пловдив. Партията ще се яви на изборите с пълна листа от 51 кандидати за общински съветници. „В нея влизат общественици и експерти, мои съмишленици и е подкрепена от „Консервативна България”, коментира кандидатът за кмет Руси Чернев. Той представи и шестимата кандидати за районни кметове.

Попитан защо се явява на изборите точно с Консервативна България, Чернев обясни:

„Първо – защото политиците, които от години употребяватвластта в България, са направили така Изборния закон, чеграждански кандидати на практика нямат никакъв шанс.Независимият кандидат няма право на листа, нито на районни кметове. И Христо Стоичков да си в политиката, няма как да стигнеш до важните мачове, ако нямаш силен отбор зад себе си“. Той изложи и втория си аргумент: „Важно е да се върнем към изконните български ценности и традицията, къмсилата на семейството и общността. Време е да начертаем новатанационална цел. Време е българските приоритети да се разписват в България отбългарите, а не в това или онова чуждо посолство”. Той добави още, че идеологията на „Консервативна България”, която се гордее сделото на големите пловдивски политици Григор Начович,Константин Стоилов и Тодор Бурмов, е много близка до неговите ценности.

Руси Чернев благодари на всички, които застават зад него и му дават доверието си и обеща да го оправдае. „Защото доверието е това, което днес липсва между гражданите и политиците”, каза още кандидатът за кмет на Пловдив.

Според него на пловдивчани им е омръзнало да избират на принципа на „по-малкото зло“. Хората са загубили вярата си в политиците, сюжетите са едни и същи, само героите се сменят или прескачат в поредния сглобен политически реалити формат. „С екипа ми сме дълбоко убедени, че пловдивчани са умни и интелигентни хора и на 29октомври ще дадат своето доверие за една реална алтернатива, за една ясна визия в какъв град искаме даживеем и по какви правила“, обясни кандидатът за кмет на Пловдив.

Председателят на „Консервативна България” Борис Ячев сподели, че той и Руси Чернев работят много добре, тъй като споделят обща визия за развитието на Община Пловдив. По думите му опитът и традициите, които партията му има в управлението и идеите, енергията и решимостта на Руси Чернев, са предпоставки за едно модерно и ефективно управление на общината.

Костадин Гаров, който е кандидат за кмет на район „Тракия” добави, че в годините назад с Руси Чернев са имали сходни позиции в общественотопространство. Затова той се гордее, че именно бившият главенредактор на в. „Марица“ е кандидатът за кмет на ПП „Консервативна България“.

Кандидатурата на Руси Чернев беше издигната през средата на септември от инициативен комитет от 50 изявени пловдивски интелектуалци, бизнесмени, спортисти и общественици, сред които адвокат Стефан Левашки, колекционерът Димитър Инджов, председателят на Камарата на строителите Пламен Иванов, актьорът Ивайло Христов, тенисистът Димитър Кузманов, шампионката на дълъг скок Пламена Миткова и др.

Кандидатите на ПП „Консервативна България” за районни кметове:

  • Район „Централен” –  Руска Вълева
  • Район „Тракия” – Костадин Гаров
  • Район „Южен” – Иван Димов
  • Район „Западен” – Латинка Димитрова
  • Район „Северен” – Тодор Кирилов
  • Район „Източен” – Ивелина Радева
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини