в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Прокуратурата в Пловдив е образувала 9 досъдебни производства, свързани с изборите

Прокуратурата в Пловдив е образувала 9 досъдебни производства, свързани с изборите

9 са образуваните досъдебни производства в Апелативна прокуратура – Пловдив до 15 часа във връзка с нарушения, свързани с изборния процес, съобщиха от държавното обвинение, където заради законосъобразното провеждане на местния вот със заповед на главния прокурор бе създадено Национално междуведомствено звено. До 15:00 часа на 29.10.2023 г. в страната са образувани общо 157 досъдебни производства. В качеството на обвиняеми са привлечени 17 лица. Продължава работата и по други сигнали, извършени са множество разследващи действия, анализират се доказателствата, допълват от Прокуратурата. Звеното действа от деня на откриване на предизборната кампания и ще приключи своята работа 30 дни след официалното обявяване от ЦИК на окончателните изборни резултати, уточняват още от там.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Апелативна прокуратура - Пловдив

9 са образуваните досъдебни производства в Апелативна прокуратура – Пловдив до 15 часа във връзка с нарушения, свързани с изборния процес, съобщиха от държавното обвинение, където заради законосъобразното провеждане на местния вот със заповед на главния прокурор бе създадено Национално междуведомствено звено.

До 15:00 часа на 29.10.2023 г. в страната са образувани общо 157 досъдебни производства. В качеството на обвиняеми са привлечени 17 лица.

Продължава работата и по други сигнали, извършени са множество разследващи действия, анализират се доказателствата, допълват от Прокуратурата.

Звеното действа от деня на откриване на предизборната кампания и ще приключи своята работа 30 дни след официалното обявяване от ЦИК на окончателните изборни резултати, уточняват още от там.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини