в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Кандидати за кмет в Пловдив протестират срещу exit poll-а на една от социологическите агенции

Кандидати за кмет в Пловдив протестират срещу exit poll-а на една от социологическите агенции

Към 15:00 ч. избирателната активност в Пловдив е малко над 20%, отчитат агенциите, които извършват паралелно преброяване. Кандидати за кмет в Пловдив изявяват протеста си срещу exit poll-а, който прави една от социологическите агенции в града под тепетата. В анкетата на социолозите са посочени само 9 от 18-те кандидати, което според тях манипулира проучването. На част от гласувалите се внушава, че техните кандидати нямат шанс, пръв алармира Руси Чернев. В exit poll-а ще останат изненадани в края на деня и меко казано ще изпаднат в неловка ситуация, заяви пред Дарик и друг от кандидатите за кмет на града Стефан Станев. По същия опорочен начин не бяхме допуснати и до дебати в телевизиите, коментира казуса адв. Юлияна Рангелова от „Глас народен“. Според част от останалите кандидати, които не са включени в анкетната листа, въпросът е принципен. Хората, включени в анкетата за паралелното преброяване, остават с убеждението, че никой от другите участници – водачи на листи няма да премине бариерата на общинската избирателна квота. Не знаем защо колегите на терен са решили да впишат точно този брой кандидати в проучването си, отговориха от „Маркет Линкс“. Днес не можем да коментираме, заяви и управителят на агенцията Добромир Живков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Избори, exit poll

Към 15:00 ч. избирателната активност в Пловдив е малко над 20%, отчитат агенциите, които извършват паралелно преброяване.

Кандидати за кмет в Пловдив изявяват протеста си срещу exit poll-а, който прави една от социологическите агенции в града под тепетата. В анкетата на социолозите са посочени само 9 от 18-те кандидати, което според тях манипулира проучването.

На част от гласувалите се внушава, че техните кандидати нямат шанс, пръв алармира Руси Чернев.

В exit poll-а ще останат изненадани в края на деня и меко казано ще изпаднат в неловка ситуация, заяви пред Дарик и друг от кандидатите за кмет на града Стефан Станев.

По същия опорочен начин не бяхме допуснати и до дебати в телевизиите, коментира казуса адв. Юлияна Рангелова от „Глас народен“.

Според част от останалите кандидати, които не са включени в анкетната листа, въпросът е принципен. Хората, включени в анкетата за паралелното преброяване, остават с убеждението, че никой от другите участници – водачи на листи няма да премине бариерата на общинската избирателна квота.

Не знаем защо колегите на терен са решили да впишат точно този брой кандидати в проучването си, отговориха от „Маркет Линкс“. Днес не можем да коментираме, заяви и управителят на агенцията Добромир Живков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини