в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Ниската избирателна активност в Пловдив продължава, само 17,95% гласували до 16 часа

Ниската избирателна активност в Пловдив продължава, само 17,95% гласували до 16 часа

Ниската избирателна активност в Пловдив продължава, само 17,95% гласували до 16 часа, става ясно от обобщената информация на ОИК. Според данните, избирателната активност в града на тепетата е най-ниска сред големите градове в страната, където се провежда балотажи. 22,93% е общата активност в областта. Рекордьор, както и на първи тур, е община Лъки, където  в единствената секция са гласували близо 76% от всичките 181 избиратели. Лъки вече преизбра стария си кмет миналата неделя, но заедно с Раковски, Родопи и Садово, които също гласуваха доверие на досегашните си управници още на първи тур,  днес избират кметове на кметства. Традиционно, висока е активността в Садово – близо 40%, с разлика от 1,5% следват Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря и Перущица. Пловдив е на опашката с както вече съобщихме, като до урните са отишли едва 49 000 от имащите право на глас близо 283 000 души.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Изглед на Пловдив от високо

Ниската избирателна активност в Пловдив продължава, само 17,95% гласували до 16 часа, става ясно от обобщената информация на ОИК. Според данните, избирателната активност в града на тепетата е най-ниска сред големите градове в страната, където се провежда балотажи.

22,93% е общата активност в областта. Рекордьор, както и на първи тур, е община Лъки, където  в единствената секция са гласували близо 76% от всичките 181 избиратели. Лъки вече преизбра стария си кмет миналата неделя, но заедно с Раковски, Родопи и Садово, които също гласуваха доверие на досегашните си управници още на първи тур,  днес избират кметове на кметства.

Традиционно, висока е активността в Садово – близо 40%, с разлика от 1,5% следват Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря и Перущица. Пловдив е на опашката с както вече съобщихме, като до урните са отишли едва 49 000 от имащите право на глас близо 283 000 души.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини