в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Местни избори 2023 в Пловдив: Протоколите от Столипиново са пълни с грешки

Местни избори 2023 в Пловдив: Протоколите от Столипиново са пълни с грешки

Проблеми с протоколите от район „Източен“ е една от причините за по-бавната обработка на резултатите от изборния ден в Пловдив, обясни говорителят на Общинската избирателна комисия Калоян Сухоруков. Към 1 часа през нощта са отчетени едва 10% от изборните книжа. Чувалите с бюлетините започнаха да пристигат към 23:00 ч. в палата №6 на Пловдивския панаир от различните секционни избирателни комисии. Основните проблеми в протоколите, които пристигат от Столипиново и район „Източен“, са свързани с несъответствия в отчитането на гласовете за различните видове вот – за кмет, районен кмет и общински съветници, както и в сметките за общия брой гласували в съответната СИК. Има и объркване на бюлетини, в които избирателите са отбелязали „не подкрепям никого“, а са вписани като недействителни. До този час в ОИК са пристигнали бюлетините от 123 секции от общо 472 в града.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Квартал Столипиново в Пловдив

Проблеми с протоколите от район „Източен“ е една от причините за по-бавната обработка на резултатите от изборния ден в Пловдив, обясни говорителят на Общинската избирателна комисия Калоян Сухоруков.

Към 1 часа през нощта са отчетени едва 10% от изборните книжа. Чувалите с бюлетините започнаха да пристигат към 23:00 ч. в палата №6 на Пловдивския панаир от различните секционни избирателни комисии.

Основните проблеми в протоколите, които пристигат от Столипиново и район „Източен“, са свързани с несъответствия в отчитането на гласовете за различните видове вот – за кмет, районен кмет и общински съветници, както и в сметките за общия брой гласували в съответната СИК. Има и объркване на бюлетини, в които избирателите са отбелязали „не подкрепям никого“, а са вписани като недействителни.

До този час в ОИК са пристигнали бюлетините от 123 секции от общо 472 в града.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини