в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Ясни са първите 5 политически сили в новия Общински съвет на Пловдив

Ясни са първите 5 политически сили в новия Общински съвет на Пловдив

Сигурни са първите 5 политически формации, които ще имат представителство в новия местен парламент на Пловдив, съгласно обявените данни от социологическите агенции. Водеща политическа сила, според паралелното преброяване, на тези местни избори е ГЕРБ – с 31,40% от гласовете на избирателите, които са дали своя вот и за листата на общинските съветници на партията. За кандидатите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ са гласували близо 22% от пловдивчани, за КП „Съединени за Пловдив“ – 13,6%. Четвърта политическа сила в Пловдив е ПП „Възраждане“ с 8,4%, КП „БСП за България“ остава пета с 6,4%. Dnevnik.bg публикува данни на Маркет Линкс, според които 5,7% от пловдивчани са гласували за листата на общинските съветници на ИТН, което означава, че и партията на Слави Трифонов ще има група в местното управлението на Пловдив. Предварителните резултатите от вота на агенция „Тренд“, съобщени от Нова телевизия, показват, че все още не е ясно как ще се отразят останалите над 10% от гласовете на избирателите в разпределението на новите 51 места в Общински съвет – Пловдив. Социологическите агенции показват малко над 1% подкрепа за ДПС, което означава, че партията може да остане извън този  местен парламент. Окончателният резултат от изборния ден в града под тепетата се очаква да стане ясен около […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Общински съвет - Пловдив

Сигурни са първите 5 политически формации, които ще имат представителство в новия местен парламент на Пловдив, съгласно обявените данни от социологическите агенции.

Водеща политическа сила, според паралелното преброяване, на тези местни избори е ГЕРБ – с 31,40% от гласовете на избирателите, които са дали своя вот и за листата на общинските съветници на партията. За кандидатите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ са гласували близо 22% от пловдивчани, за КП „Съединени за Пловдив“ – 13,6%.

Четвърта политическа сила в Пловдив е ПП „Възраждане“ с 8,4%, КП „БСП за България“ остава пета с 6,4%. Dnevnik.bg публикува данни на Маркет Линкс, според които 5,7% от пловдивчани са гласували за листата на общинските съветници на ИТН, което означава, че и партията на Слави Трифонов ще има група в местното управлението на Пловдив.

Предварителните резултатите от вота на агенция „Тренд“, съобщени от Нова телевизия, показват, че все още не е ясно как ще се отразят останалите над 10% от гласовете на избирателите в разпределението на новите 51 места в Общински съвет – Пловдив.

Социологическите агенции показват малко над 1% подкрепа за ДПС, което означава, че партията може да остане извън този  местен парламент.

Окончателният резултат от изборния ден в града под тепетата се очаква да стане ясен около полунощ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини