в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Маркет Линкс: Костадин Димитров и Ивайло Старибратов ще са на балотаж за кмет на Пловдив

Маркет Линкс: Костадин Димитров и Ивайло Старибратов ще са на балотаж за кмет на Пловдив

Пловдивчани ще изберат кмет на втори тур. Такива са нагласите на хората според експресно проучване на „Маркет ЛИНКС“ по поръчка на bTV. 33% от избиралите в Пловдив са твърдо решили да гласуват, показват още данните на регионалното социологическо проучване, проведено сред 402 имащи право на глас в община Пловдив, в периода 3-8 октомври и по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета. Номинацията на ГЕРБ – Костадин Димитров, е първи с подкрепата на 35% от гласуващите. Ивайло Старибратов от ПП-ДБ е втори – с 29%. Ангел Георгиев от „Възраждане“ събира 13% подкрепа от заявилите, че ще гласуват. На четвърта позиция е Костадин Палазов от БСП с 5% подкрепа. Със същия резултат е и Славчо Атанасов от местната коалиция „Съединени за Пловдив“ – 5%. „Резултатът на първите двама е близък. Дори е трудно да се каже дали резултатът няма да бъде обърнат по време на кампанията. Очертава се балотаж между двамата кандидати на двете най-големи политически сили. За третото и четвъртото място също може да има обрати“, коментира социологът от „Маркет ЛИНКС“ Добромир Живков. 62% от анкетираните казват, че най-голям проблем за града е чистотата. 61% отговарят, че проблем е напускането на младите хора. 60% отговарят, че улиците и тротоарите трябва да […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Маркет Линкс - Костадин Димитров и Ивайло Старибратов ще са на балотаж за кмет на Пловдив

Пловдивчани ще изберат кмет на втори тур. Такива са нагласите на хората според експресно проучване на „Маркет ЛИНКС“ по поръчка на bTV. 33% от избиралите в Пловдив са твърдо решили да гласуват, показват още данните на регионалното социологическо проучване, проведено сред 402 имащи право на глас в община Пловдив, в периода 3-8 октомври и по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Номинацията на ГЕРБ – Костадин Димитров, е първи с подкрепата на 35% от гласуващите. Ивайло Старибратов от ПП-ДБ е втори – с 29%. Ангел Георгиев от „Възраждане“ събира 13% подкрепа от заявилите, че ще гласуват. На четвърта позиция е Костадин Палазов от БСП с 5% подкрепа. Със същия резултат е и Славчо Атанасов от местната коалиция „Съединени за Пловдив“ – 5%.

„Резултатът на първите двама е близък. Дори е трудно да се каже дали резултатът няма да бъде обърнат по време на кампанията. Очертава се балотаж между двамата кандидати на двете най-големи политически сили. За третото и четвъртото място също може да има обрати“, коментира социологът от „Маркет ЛИНКС“ Добромир Живков.

62% от анкетираните казват, че най-голям проблем за града е чистотата. 61% отговарят, че проблем е напускането на младите хора. 60% отговарят, че улиците и тротоарите трябва да се подобрят. 59% смятат, че подобрения в болниците и поликлиниките би направило Пловдив по-добър град.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини