в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Кандидатите за кмет ще могат да присъстват на броенето на бюлетините на местните избори

Кандидатите за кмет ще могат да присъстват на броенето на бюлетините на местните избори

Кандидатите за кмет, общински съветници и районни кметове ще могат да присъстват по време на броене на бюлетините и отчитането на вота на пловдивчани в края на изборния ден на 29 октомври. Това потвърдиха от Общинската избирателна комисия в Пловдив. От ОИК съобщават още, че избирателите с трайни увреждания, които нямат възможност да отидат до изборно помещение, могат да заявяват желанието си да гласуват с подвижна избирателна кутия, не по-късно от 14.10.2023 г.. Необходимо е те да подадат  заявление по образец, подписано саморъчно и подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, или факс. Избирателят може да подаде и електронно заявление през интернет страницата на общината/района по постоянния адрес или по настоящия адрес. За електронното заявление не се изисква подпис. Избирателите с трайни увреждания, които не са подали заявление в посочения по-горе срок, може да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако заявят това не по-късно от 23.10.2023 г. , но ще имат тази възможност само, ако на територията на населеното място е назначена подвижна секционна избирателна комисия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Избори - гласуване

Кандидатите за кмет, общински съветници и районни кметове ще могат да присъстват по време на броене на бюлетините и отчитането на вота на пловдивчани в края на изборния ден на 29 октомври. Това потвърдиха от Общинската избирателна комисия в Пловдив.

От ОИК съобщават още, че избирателите с трайни увреждания, които нямат възможност да отидат до изборно помещение, могат да заявяват желанието си да гласуват с подвижна избирателна кутия, не по-късно от 14.10.2023 г.. Необходимо е те да подадат  заявление по образец, подписано саморъчно и подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, или факс. Избирателят може да подаде и електронно заявление през интернет страницата на общината/района по постоянния адрес или по настоящия адрес. За електронното заявление не се изисква подпис.

Избирателите с трайни увреждания, които не са подали заявление в посочения по-горе срок, може да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако заявят това не по-късно от 23.10.2023 г. , но ще имат тази възможност само, ако на територията на населеното място е назначена подвижна секционна избирателна комисия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини