в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Инициативен комитет издигна кандидатурата на Руси Чернев за кмет на Пловдив

Инициативен комитет издигна кандидатурата на Руси Чернев за кмет на Пловдив

Инициативен комитет от близо 50 души, сред които учители, лекари, успели спортисти, творци, експерти, представители на бизнеса и общественици, издигна официално кандидатурата за кмет на Пловдив на журналиста Руси Чернев. „Обещавам да бъда вашият гладиатор в битката с партийните велможи и политическите брокери, които от години дърпат конците в Пловдив и никак не водят града към добро. Ние няма да властваме. Ще направим друго – ще предложим на пловдивчани заедно да разпишем нов обществен договор за това в какъв град искаме да живеем и по какви правила. А после ще работим здраво, за да постигнем мечтите си. Ще извадим Пловдив от блатото на посредствеността и корупцията. Ще го върнем на пътя на просперитета. Имам добри идеи за Пловдив и ясен план как да ги реализирам“, заяви Руси Чернев по време на събитието, което се проведе на Римския стадион. По думите му, решението му да влезе в политиката е резултат на сериозен анализ, а не емоционално. Според Руси Чернев следващото управление на града трябва да се съсредоточи в решаването на следните проблеми: Край на презастрояването. Ред в трафика. Редовен и удобен обществен транспорт. Удобни улици и тротоари. Паркомясто за всеки автомобил. Парк на 10 минути от дома. Сигурност и ред. Реформа на общинските […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Руси Чернев

Инициативен комитет от близо 50 души, сред които учители, лекари, успели спортисти, творци, експерти, представители на бизнеса и общественици, издигна официално кандидатурата за кмет на Пловдив на журналиста Руси Чернев.

„Обещавам да бъда вашият гладиатор в битката с партийните велможи и политическите брокери, които от години дърпат конците в Пловдив и никак не водят града към добро.

Ние няма да властваме. Ще направим друго – ще предложим на пловдивчани заедно да разпишем нов обществен договор за това в какъв град искаме да живеем и по какви правила. А после ще работим здраво, за да постигнем мечтите си. Ще извадим Пловдив от блатото на посредствеността и корупцията. Ще го върнем на пътя на просперитета. Имам добри идеи за Пловдив и ясен план как да ги реализирам“, заяви Руси Чернев по време на събитието, което се проведе на Римския стадион.

По думите му, решението му да влезе в политиката е резултат на сериозен анализ, а не емоционално.

Според Руси Чернев следващото управление на града трябва да се съсредоточи в решаването на следните проблеми:

 1. Край на презастрояването.
 2. Ред в трафика.
 3. Редовен и удобен обществен транспорт.
 4. Удобни улици и тротоари.
 5. Паркомясто за всеки автомобил.
 6. Парк на 10 минути от дома.
 7. Сигурност и ред.
 8. Реформа на общинските дружества и предприятия.
 9. Електронна Община и открито управление.
 10. Място в яслите и градините за всяко дете.
 11. Пари има за всичко, ако не се краде.
 12. Пловдив – център на агломерация.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини