в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Гражданите питат: Отговаря Чило Попов, кандидат-кмет на район Централен от ПП-ДБ

Гражданите питат: Отговаря Чило Попов, кандидат-кмет на район Централен от ПП-ДБ

Във връзка с предстоящите местни избори в Пловдив, дадохме възможност на нашите читатели да изпратят въпроси, които желаят да зададем на кандидатите за кметове на общината и районите. Представяме ви отговорите на Чило Попов – кандидат за кмет на район „Централен“ от „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Каква позиция има по въпроса за опазване на старите сгради в района и счита ли че тяхното събаряне и строенето на многоетажни кооперации на тяхно място трябва да бъде преустановено! Отговор на Чило Попов: Когато видя стара къща да стои неподдържана или рушаща се или даже да се събаря умишлено, направо ме боли сърцето! Имам силно отношение към това безобразие, пред което общината, района и всички институции си затваряха очите толкова много години и толкова много красиви сгради си отидоха завинаги. Твърдо съм решен да използваме абсолютно всички преки правомощия на района, що се отнася до състояние, статут или строителни разрешения, засягащи ценни исторически сгради, а когато това излиза от пълномощията ми, ще съм активната страна, която да разгласява, сезира и координира действията на другите институции, така че по възможност нито една къща повече да не стане жертва на предприемачи с цел застрояване и печалба. Как бихте подобрили контрола над вандалските прояви в […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Чило Попов

Във връзка с предстоящите местни избори в Пловдив, дадохме възможност на нашите читатели да изпратят въпроси, които желаят да зададем на кандидатите за кметове на общината и районите. Представяме ви отговорите на Чило Попов – кандидат за кмет на район „Централен“ от „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Каква позиция има по въпроса за опазване на старите сгради в района и счита ли че тяхното събаряне и строенето на многоетажни кооперации на тяхно място трябва да бъде преустановено!

Отговор на Чило Попов:

Когато видя стара къща да стои неподдържана или рушаща се или даже да се събаря умишлено, направо ме боли сърцето! Имам силно отношение към това безобразие, пред което общината, района и всички институции си затваряха очите толкова много години и толкова много красиви сгради си отидоха завинаги. Твърдо съм решен да използваме абсолютно всички преки правомощия на района, що се отнася до състояние, статут или строителни разрешения, засягащи ценни исторически сгради, а когато това излиза от пълномощията ми, ще съм активната страна, която да разгласява, сезира и координира действията на другите институции, така че по възможност нито една къща повече да не стане жертва на предприемачи с цел застрояване и печалба.

Как бихте подобрили контрола над вандалските прояви в градските градини? – Какво мислите по проблема с на практика нерегулирания достъп на автомобили до „Капана“ и Стария град? Как бихте го поправили?

Отговор на Чило Попов:

Като интегрирам гражданите в процеса за опазване, поставя интензивно видеонаблюдение, по-добро осветление, постоянна поддръжка и подмяна на всичко счупено в най-кратък срок. Така вандалите се обезсърчават, а жителите започват да имат отношение към новите елементи, защото виждат, че общината си върши работата.

Кой купува метлите на хигиенистките и не се ли срамувате от начина им на чистене?

Отговор на Чило Попов:

Не съм купувал метли и не знам кой ги доставя. Смятам, че това е неподходящ начин за почистване. Той не е достоен за хората, които работят това, създава излишно замърсяване на въздуха, и е бавен и неефективен. Смятам, че трябва да се замести с машини, които даже ги има, но не се използват от общинското дружество достатъчно интензивно.

Живея на улица Радецки и всяка сутрин се разхождам до парк Бунарджик. За разстоянието от 500 метра, което ми отнема 8 мин – ежедневно, без изключения, ставам свидетел на многобройни нарушения – коли паркирали за различен период от време на тротоар; коли не спазващи по никакъв начин знаците от категория Г или знак В1, МПС-та не спиращи на пешеходна пътека (в близост до две училища), МПС-та паркиращи на пешеходна пътека, МПС-та не оставящи достатъчно място за преминаване на пешеходна пътека при червен светофар, и дори, МПС-та паркиращи на територията на парка. Опциите ми като гражданин са да се обадя на Общинска Полиция, Общинска Охрана, Пътна Полиция или на 2-ро РПУ. Ако успея да се свържа с тях, им отнема между 30 мин и 1 час да се отзоват, което в най-честите случай означава, че нарушителите отдавна го няма. Какво бихте предложили да се направи срещу този вид нарушители?

Отговор на Чило Попов:

Първо бих провел разяснителна кампания с хората, за да се уточни знанието им за спазване на правилата и до къде се простират правата им по отношение на движение и паркиране на автомобили. След това ще организирам редовни срещи с ръководствата на РПУ, Общинска полиция и ще настоявам не за единични, а за редовни акции. Ще се погрижа за чисти и равни тротоари с поставени по възможност ограничителни колчета.

За мен първостепенното предимство в градска среда е това на пешеходците, велосипедистите и градския транспорт.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини