в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / На местните избори на 29 октомври в Пловдивска област ще гласуват общо 562 004 души

На местните избори на 29 октомври в Пловдивска област ще гласуват общо 562 004 души

В сградата на Областна администрация в сряда и четвъртък ще бъдат получени  общо 1 757 300 хартиени бюлетини за изборите в 18-те общини на Пловдивска област, съобщи главният секретар на област Пловдив Георги Янев.  Утре пристигат за 17-те общини от областта общо 821 300 броя бюлетини, а на следващия ден останалите, които са за вота в Община Пловдив. Бюлетините за областта ще пристигнат с полицейска охрана от печатницата към 10 часа утре и ще бъдат връчени с протокол на председателите на Общинските избирателни комисии в присъствието на техните заместници, уточни Георги Янев. По думите му на следващия ден, в същия час, ще бъдат получени бюлетините за Община Пловдив и ще бъдат разпределени по райони. По предварителни данни на ГРАО на местните избори на 29 октомври в Пловдивска област ще гласуват общо 562 004 души в 981 секции като най-много са в Община Пловдив – 459, а 522 са в останалите общини. Общият брой на секциите със смесено гласуване – с машини и хартиена бюлетина е 894. В  Пловдив ще се гласува за кмет, районни кметове и общински съветници. Останалите общини гласуват за кмет на община, кметове на кметства и общински съветници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Избори, гласуване, бюлетини

В сградата на Областна администрация в сряда и четвъртък ще бъдат получени  общо 1 757 300 хартиени бюлетини за изборите в 18-те общини на Пловдивска област, съобщи главният секретар на област Пловдив Георги Янев.  Утре пристигат за 17-те общини от областта общо 821 300 броя бюлетини, а на следващия ден останалите, които са за вота в Община Пловдив.

Бюлетините за областта ще пристигнат с полицейска охрана от печатницата към 10 часа утре и ще бъдат връчени с протокол на председателите на Общинските избирателни комисии в присъствието на техните заместници, уточни Георги Янев. По думите му на следващия ден, в същия час, ще бъдат получени бюлетините за Община Пловдив и ще бъдат разпределени по райони.

По предварителни данни на ГРАО на местните избори на 29 октомври в Пловдивска област ще гласуват общо 562 004 души в 981 секции като най-много са в Община Пловдив – 459, а 522 са в останалите общини. Общият брой на секциите със смесено гласуване – с машини и хартиена бюлетина е 894.

В  Пловдив ще се гласува за кмет, районни кметове и общински съветници. Останалите общини гласуват за кмет на община, кметове на кметства и общински съветници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини