в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Главният редактор на вестник Марица Руси Чернев влиза в битката за кмет на Пловдив

Главният редактор на вестник Марица Руси Чернев влиза в битката за кмет на Пловдив

Главният редактор на вестник „Марица“ Руси Чернев влиза в битката за кмет на Пловдив. Това обяви самият той днес в социалната мрежа. „Време е за нови предизвикателства. Излизам на тепиха в битката за Пловдив. Решението не е лесно, но колебанието беше до изстрела на стартовия пистолет“. В интервю за Дарик в началото на лятото Руси Чернев заяви, че няма  намерение да се кандидатира за кмет, защото е наясно, че без подкрепата на голяма политическа сила, няма как да се спечелят местните избори в град като Пловдив. Той не отрече, че е имал колебания, като ги определи с цитата от книгата на президента Петър  Стоянов „Преговор на историята“ – „виждах всичко, знаех всичко и не направих нищо“ . Тогава Чернев заяви, че няма да участва и в листа за общински съветници. Към днешна дата журналистът вече очаква зад него да застане не Инициативен комитет, а политическа партия, за да може да има повече съветници в новия местен парламент.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Руси Чернев

Главният редактор на вестник „Марица“ Руси Чернев влиза в битката за кмет на Пловдив. Това обяви самият той днес в социалната мрежа.

„Време е за нови предизвикателства. Излизам на тепиха в битката за Пловдив. Решението не е лесно, но колебанието беше до изстрела на стартовия пистолет“.

В интервю за Дарик в началото на лятото Руси Чернев заяви, че няма  намерение да се кандидатира за кмет, защото е наясно, че без подкрепата на голяма политическа сила, няма как да се спечелят местните избори в град като Пловдив.

Той не отрече, че е имал колебания, като ги определи с цитата от книгата на президента Петър  Стоянов „Преговор на историята“ – „виждах всичко, знаех всичко и не направих нищо“ . Тогава Чернев заяви, че няма да участва и в листа за общински съветници. Към днешна дата журналистът вече очаква зад него да застане не Инициативен комитет, а политическа партия, за да може да има повече съветници в новия местен парламент.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини