в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Браво, Пловдив обяви кандидатите си за предстоящите местни избори 2023 в Пловдив

Браво, Пловдив обяви кандидатите си за предстоящите местни избори 2023 в Пловдив

Гражданското сдружение „Браво, Пловдив” ще се яви на предстоящите местни избори за кмет, районни кметове и общински съветници. На брифинг днес председателят на сдружението Веселин Костов обяви намеренията си да седне на кметския стол след вота на 29 октомври. Кандидатът за кмет Веселин Костов е живял над 40 години в Брюксел, като е завършил своето средно и висше образование там. След успешна кариера в рекламата и графичния дизайн за големи международни компании и белгийски политици, той решава да се прибере в Пловдив. „Започнахме с малки акции – почистване и облагородяване на паркове, акции за запълване на дупки в различни квартали. Организирахме събития в социалния и културния живот на Пловдив. За много от проблемите, които нямаше как да решим, се сблъскахме с незаинтересованост от страна на местната администрация. Затова решихме да участваме на местните избори”, каза Костов. Той представи и кандидатите за районни кметове. За район „Централен” кандидатът е юристконсултът Яна Димитрова, която е един от основателите на „Браво, Пловдив”. Кандидат за район „Южен” е бившият кмет на района Борислав Инчев в мандат 2015-2019 година. „Оставих доста несвършена работа. Мисля, че последните 4 години „Южен” не успя да задържи мястото, което му се полага като най-голям район. В Кючука нито инвестициите са на нужното ниво, нито има нужното развитие”, каза Инчев. Кандидатът […]

Браво, Пловдив обяви кандидатите си за предстоящите местни избори 2023 в Пловдив

Гражданското сдружение „Браво, Пловдив” ще се яви на предстоящите местни избори за кмет, районни кметове и общински съветници. На брифинг днес председателят на сдружението Веселин Костов обяви намеренията си да седне на кметския стол след вота на 29 октомври.

Кандидатът за кмет Веселин Костов е живял над 40 години в Брюксел, като е завършил своето средно и висше образование там. След успешна кариера в рекламата и графичния дизайн за големи международни компании и белгийски политици, той решава да се прибере в Пловдив.

„Започнахме с малки акции – почистване и облагородяване на паркове, акции за запълване на дупки в различни квартали. Организирахме събития в социалния и културния живот на Пловдив. За много от проблемите, които нямаше как да решим, се сблъскахме с незаинтересованост от страна на местната администрация. Затова решихме да участваме на местните избори”, каза Костов. Той представи и кандидатите за районни кметове.

За район „Централен” кандидатът е юристконсултът Яна Димитрова, която е един от основателите на „Браво, Пловдив”.

Кандидат за район „Южен” е бившият кмет на района Борислав Инчев в мандат 2015-2019 година. „Оставих доста несвършена работа. Мисля, че последните 4 години „Южен” не успя да задържи мястото, което му се полага като най-голям район. В Кючука нито инвестициите са на нужното ниво, нито има нужното развитие”, каза Инчев.

Кандидатът за район „Източен” е Ерол Садъков, който през последния мандат бе заместник-кмет в него.

За район „Западен” е Димчо Петров. Той е магистър по компютърни системи и технологии, а в момента е докторант. Той бе общински съветник през последните 4 години.

Най-младият кандидат за районен кмет е за „Тракия” – Васил Ганчев, който е на 23 години. Той е роден и израснал в Пловдив, студент е в ПУ „Паисий Хилендарски”. Работил е за европарламента като сътрудник на български евродепутат.

Стоян Даскалов е кандидатът за район „Северен”. Той е галерист, организатор на множество събития и мероприятия.

На въпрос с кого биха си партнирали в Общинския съвет, Веселин Костов заяви, че тяхното лого неслучайно има различни цветове, защото обединява хора с различни идеи и възгледи, но приоритетът е само един – доброто на Пловдив.

Сред приоритетите на „Браво, Пловдив” са мораториум върху продажбата на общински имоти и самостоятелни бюджети на районните кметове.

„Браво, Пловдив” ще се яви с регистрацията на ПП „Българска прогресивна линия”, тъй като законът не позволява граждански сдружения да имат повече от един кандидат за кмет и общински съветник.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини