в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / 33-ма ще са кандидатите за кмет на Пловдив на предстоящите местни избори на 29 октомври

33-ма ще са кандидатите за кмет на Пловдив на предстоящите местни избори на 29 октомври

33-ма ще са кандидатите за кмет на Пловдив на предстоящите местни избори на 29 октомври. Това показват официалните данни на Общинската избирателна комисия (ОИК). 27 партии, 6 коалиции и два инициативни комитета ще участват в предизборна кампания в града под тепетата. Повечето от тях, освен листа за общински съветници, ще имат свои кандидати за кмет на града и за районни кметове. Единственият независим кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет е пловдивчанката Мария Феркова. От днес до 26 септември всички политически сили трябва да обявят своите листи и кандидати. От парламентарно представените партии,  ГЕРБ – СДС, ИТН и ДПС все още не са обявили своите решения. С листа за съветници в новия местен парламент ще участва и широка коалиция от 5 комунистически партии и русофили, става видно от регистрациите в ОИК. Както Дарик вече съобщи кандидати за кмет ще има и партия „Български възход“ на Стефан Янев, коалиция „Заедно за силна община“ на бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, партия МИР, „Глас народен“ на Светослав Витков и др.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
ЦИК - Местни избори 2023

33-ма ще са кандидатите за кмет на Пловдив на предстоящите местни избори на 29 октомври. Това показват официалните данни на Общинската избирателна комисия (ОИК).

27 партии, 6 коалиции и два инициативни комитета ще участват в предизборна кампания в града под тепетата. Повечето от тях, освен листа за общински съветници, ще имат свои кандидати за кмет на града и за районни кметове. Единственият независим кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет е пловдивчанката Мария Феркова.

От днес до 26 септември всички политически сили трябва да обявят своите листи и кандидати. От парламентарно представените партии,  ГЕРБ – СДС, ИТН и ДПС все още не са обявили своите решения. С листа за съветници в новия местен парламент ще участва и широка коалиция от 5 комунистически партии и русофили, става видно от регистрациите в ОИК.

Както Дарик вече съобщи кандидати за кмет ще има и партия „Български възход“ на Стефан Янев, коалиция „Заедно за силна община“ на бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, партия МИР, „Глас народен“ на Светослав Витков и др.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини