в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / 18 са кандидатите за кмет на Пловдив, 92-ма за районни кметове и 733-ма за общински съветници

18 са кандидатите за кмет на Пловдив, 92-ма за районни кметове и 733-ма за общински съветници

18 са кандидатите за кмет на Пловдив, 92-ма – за районни кметове и 733-ма за общински съветници, разпределени в 27 листи на партии и коалиции. Това потвърдиха от Общинската избирателна комисия, след като изтече крайният срок за регистрация. Като независим кандидат за общински съветник на предстоящите избори ще участва Росен Цолов, предложен от Инициативен комитет. Заместник-кметът на район „Северен“ д-р Красимир Асенов е кандидатът на ДПС за кмет на Пловдив. От „Български възход“ на Стефан Янев издигат за кмет 38-годишният Яни Иванов, а „Левицата“ – адв. Атанас Бояджиев. В листата на коалицията е и Ашим Асан, а синът му е кандидат за районен кмет. През април т.г. двамата протестираха срещу събарянето на незаконната им къща в центъра на Пловдив. Единствено Дани Каназирева е подала заявление за заличаване на партията й „Съюз за Пловдив“ от участие в местните избори на 29 октомври.

Местни избори 2023 в Пловдив

18 са кандидатите за кмет на Пловдив, 92-ма – за районни кметове и 733-ма за общински съветници, разпределени в 27 листи на партии и коалиции. Това потвърдиха от Общинската избирателна комисия, след като изтече крайният срок за регистрация. Като независим кандидат за общински съветник на предстоящите избори ще участва Росен Цолов, предложен от Инициативен комитет.

Заместник-кметът на район „Северен“ д-р Красимир Асенов е кандидатът на ДПС за кмет на Пловдив. От „Български възход“ на Стефан Янев издигат за кмет 38-годишният Яни Иванов, а „Левицата“ – адв. Атанас Бояджиев. В листата на коалицията е и Ашим Асан, а синът му е кандидат за районен кмет. През април т.г. двамата протестираха срещу събарянето на незаконната им къща в центъра на Пловдив.

Единствено Дани Каназирева е подала заявление за заличаване на партията й „Съюз за Пловдив“ от участие в местните избори на 29 октомври.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини