в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / 14 партии, 4 коалиции и 2 инициативни комитета ще се борят на местните избори в Пловдив

14 партии, 4 коалиции и 2 инициативни комитета ще се борят на местните избори в Пловдив

14 партии, 4 коалиции и два инициативни комитета са се регистрирали в Общинската избирателна комисия (ОИК) в Пловдив за участие в местните избори. ГЕРБ и СДС са направили своите регистрации като отделни партии, а “Продължаваме промяната – Демократична България“ като коалиция, показва справка от решенията на комисията. Кандидати за кмет на Пловдив, за районни кметове и листа за общински съветници ще имат и от „Български възход“ на Стефан Янев, както и от коалиция „Заедно за силна община“ на бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. 17:00 ч. днес е крайният срок за подаване на документи в ОИК за регистрация на партиите и коалициите, които ще участват в кметските избори на 29 октомври т.г. Още първия ден своите заявления подадоха от  „Има такъв народ“ и БСП, партия „Възраждане“,  МИР, НДПС, „Движение за демократично действие – Д3“, „Консервативна България“, „Българска прогресивна линия“, „Свобода“, „Пряка демокрация“ и „Съюз на свободните демократи“, както и коалициите „Съединени за Пловдив„ и „Левицата“. Инициативни комитети издигат за независим кандидат за кмет Мария Серкова, както и Росен Цолов като независим общински съветник.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Избори - гласуване

14 партии, 4 коалиции и два инициативни комитета са се регистрирали в Общинската избирателна комисия (ОИК) в Пловдив за участие в местните избори. ГЕРБ и СДС са направили своите регистрации като отделни партии, а “Продължаваме промяната – Демократична България“ като коалиция, показва справка от решенията на комисията. Кандидати за кмет на Пловдив, за районни кметове и листа за общински съветници ще имат и от „Български възход“ на Стефан Янев, както и от коалиция „Заедно за силна община“ на бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. 17:00 ч. днес е крайният срок за подаване на документи в ОИК за регистрация на партиите и коалициите, които ще участват в кметските избори на 29 октомври т.г.

Още първия ден своите заявления подадоха от  „Има такъв народ“ и БСП, партия „Възраждане“,  МИР, НДПС, „Движение за демократично действие – Д3“, „Консервативна България“, „Българска прогресивна линия“, „Свобода“, „Пряка демокрация“ и „Съюз на свободните демократи“, както и коалициите „Съединени за Пловдив„ и „Левицата“. Инициативни комитети издигат за независим кандидат за кмет Мария Серкова, както и Росен Цолов като независим общински съветник.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини