Инспектираха ремонта на Околовръстното шосе

Движението по ремонтирания участък от Околовръстното шосе, заключен между Пещерско и Пазарджишко шосе, ще бъде пуснато днес. Това стана ясно след направената от зам.-кмета по строителство Пламен Райчев и колегата му по транспорт Тодор Чонов инспекция на трасето. Строителните дейности са приключени, поставени са вертикална и хоризонтална маркировка. „В тази част на шосето са направени повече отбивки за изпреварване и отклоняване на движението. Промяната е по настояване на Община Пловдив и на кмета Здравко Димитров, тъй като се установи, че в по-рано реновирания участък от Околовръстното между кръговото движение на Асеновградско шосе и Коматевско шосе липсата на подобни отбивки е недостатък. Станаха и тежки инциденти, за съжаление“, коментира зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, който допълни, че ще има временна организация на движението само на моста над река Марица. Ограничението там ще е с до 20 км/ч, тъй като се подменят обезопасителните огради на самото съоръжение. В най-скоро време ще бъде пуснато движението и в другата част от шосето – от кръговото движение на Пазарджишко шосе до АМ „Тракия“, но с временна организация. Автомобилите там ще се движат с до 50 км/ч, тъй като продължава полагането на маркировка. „Считаме, че след пълното отваряне на Околовръстния път трафикът в Пловдив ще олекне […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Околовръстно шосе на Пловдив
Снимка: община Пловдив

Движението по ремонтирания участък от Околовръстното шосе, заключен между Пещерско и Пазарджишко шосе, ще бъде пуснато днес. Това стана ясно след направената от зам.-кмета по строителство Пламен Райчев и колегата му по транспорт Тодор Чонов инспекция на трасето. Строителните дейности са приключени, поставени са вертикална и хоризонтална маркировка.

„В тази част на шосето са направени повече отбивки за изпреварване и отклоняване на движението. Промяната е по настояване на Община Пловдив и на кмета Здравко Димитров, тъй като се установи, че в по-рано реновирания участък от Околовръстното между кръговото движение на Асеновградско шосе и Коматевско шосе липсата на подобни отбивки е недостатък. Станаха и тежки инциденти, за съжаление“, коментира зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, който допълни, че ще има временна организация на движението само на моста над река Марица. Ограничението там ще е с до 20 км/ч, тъй като се подменят обезопасителните огради на самото съоръжение.

В най-скоро време ще бъде пуснато движението и в другата част от шосето – от кръговото движение на Пазарджишко шосе до АМ „Тракия“, но с временна организация. Автомобилите там ще се движат с до 50 км/ч, тъй като продължава полагането на маркировка.

„Считаме, че след пълното отваряне на Околовръстния път трафикът в Пловдив ще олекне значително. До момента целият транзитен поток влизаше през бул. „България“ и натоварваше всички кръстовища. Отварянето на Околовръстното ще изведе този транзитен трафик от града“, категоричен е зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Очакванията на местната власт са до края на годината да започне и строителството на Югоизточната част на Околовръстното шосе. Темата беше коментирана още във вторник със зам.-министъра на регионалното развитие Захари Христов, който присъства на първата копка на Южния обходен колектор. Той пое ангажимент за съдействие, а Община Пловдив от своя страна се ангажира да извърши препроектирането в най-кратки срокове.

„В момента се подготвят и прединвестиционни проучвания за удвояването на трасето в югоизточната част – от отбивката за село Ягодово до магистрала „Тракия“, което ще е включено за финансиране в новия програмен период на ОП „Региони в растеж“. По този начин външният ринг на Пловдив ще бъде изцяло завършен, допълни още зам.-кметът Райчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини