Поставят линия №6 под мониторинг заради неспазване на графика

Линия №6 ще бъде под строг мониторинг до края на месец октомври. Причината – превозвачът, който оперира с нея, не изпълнява графика си. Това стана ясно след среща между зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов, директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов и шефовете на транспортните оператори в града Петко Ангелов, Веселин Дошков, Димитър Чолаков. „Ако през това време няма промяна в графика на линията, тя ще бъде предоставена на друг превозвач. Както направихме с линия №10. Сега тя вече изпълнява курсовете си на почти 100%“, обясни зам.-кметът Чонов. За да се избегнат закъсненията на автобусите по линия №15, се взе решение, докато трае ремонтът по „Брезовско шосе“, последната спирка на рейсовете по линията да не е в края на село Войводиново, а в центъра му. Това ще влезе в сила от понеделник, 17 октомври.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Тодор Чонов - работна среща - линия 6
Снимка: община Пловдив

Линия №6 ще бъде под строг мониторинг до края на месец октомври. Причината – превозвачът, който оперира с нея, не изпълнява графика си. Това стана ясно след среща между зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов, директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов и шефовете на транспортните оператори в града Петко Ангелов, Веселин Дошков, Димитър Чолаков.

„Ако през това време няма промяна в графика на линията, тя ще бъде предоставена на друг превозвач. Както направихме с линия №10. Сега тя вече изпълнява курсовете си на почти 100%“, обясни зам.-кметът Чонов.

За да се избегнат закъсненията на автобусите по линия №15, се взе решение, докато трае ремонтът по „Брезовско шосе“, последната спирка на рейсовете по линията да не е в края на село Войводиново, а в центъра му. Това ще влезе в сила от понеделник, 17 октомври.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини