ГДБОП задържа 16-годишен младеж в Пловдив заради сигнала за бомбени заплахи

Младеж в Пловдив е задържан от ГДБОП за изпратени четири фалшиви имейли за бомбени заплахи в училища в страната. Установен е неговият приятел, с който са пращали съобщенията и са създали Телеграм канал. На 31 март до няколко публични имейл адреса и до имейла на ГДБОП са изпратени съобщения за поставени взривни устройства във всички училища в Пловдив, Ямбол, София и Бургас. Разследващите са изискали данни от английска компания, от чиито сървъри е изпратен заплашителния мейл. Пощенската кутия, от която е изпратено съобщението, е създадена няколко часа по-рано.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР - ГДБОП

Младеж в Пловдив е задържан от ГДБОП за изпратени четири фалшиви имейли за бомбени заплахи в училища в страната. Установен е неговият приятел, с който са пращали съобщенията и са създали Телеграм канал.

На 31 март до няколко публични имейл адреса и до имейла на ГДБОП са изпратени съобщения за поставени взривни устройства във всички училища в Пловдив, Ямбол, София и Бургас.

Разследващите са изискали данни от английска компания, от чиито сървъри е изпратен заплашителния мейл. Пощенската кутия, от която е изпратено съобщението, е създадена няколко часа по-рано.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини